Lepota

Ljubav

Trostruko pranje kose je novi trend kada je nega u pitanju!

Trostruko pranje kose je novi trend kada je nega u pitanju, a podrazumeva nanošenje šampona tri puta u jednom pranju. Možda vam se to čini nepotrebnim i preteranim, ali stručnjaci kažu da zapravo donosi dobre rezultate.

Trostruko pranje kose je novi trend kada je nega u pitanju! Svet Plus





Frizerski svetski stručnjaci osmislili su novi trik za pranje kose.

Reč je o jednom od popularnih tretmana koji je navodno vrlo efikasan za oporavak oštećene kose, piše Vogue, a prenosi N1.ba.

Frizeri preporučuju nanošenje šampona tri puta posebno kada koristite neki hranjivi šampon ili onaj za restrukturiranje sa vitaminskim kompleksom za bolje prodiranje u vlakna kose.

“Preporučujemo dva do tri pranja jer morate osigurati potpuno uklanjanje ostataka na kosi i temenu. Postoje mnogi kozmetički proizvodi koji se mogu koristiti kod kuće, a koji se zbog svog sastava i rastvorljivosti teško uklanjaju s kose”, objašnjavaju frizeri.



Važnost dobrog ispiranja


Neophodno je uporno ispiranje kose prilikom pranja. Loše ispiranje jedna je od najčešćih pogrešaka, a još više treba povesti računa o ovome ako prakticirate trostruko pranje.

“Ako želimo da izbegnemo masnoću kose ili opterećenje temena viškom proizvoda za negu kose ili da neutralizujemo uticaj zagađenja na kosu, potrebno je posvetiti vreme pranju kose i detaljno eliminisati sve prljavštine”, objašnjavaju stilisti frizerskog salona Yoy.





Masiranje je bolje od trljanja


Trljanje kose je greška koja se ne sme praviti ni pri jednom pranju, ali je posebno važna kod korišćenja proizvoda za restrukturiranje.


“Kada peremo kosu ne treba da je traljamo, već da masiramo teme i kosu kako bi došlo do apsorpcije hranjivih materija proizvoda koji koristimo”, kažu frizeri te dodaju da je mokra kosa osetljivija, pa je ni zbog toga ne treba agresivno trljati.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: N1 BiH

Povezane vesti:


>