Region

Svet

Region

Gael Garsija Bernal: Kusturica je pravi Pančo Vilja

Meksički glumac i reditelj Gael Garsija Berna izjavio je u intervjuu za Politiku da je oduševljen festivalom u Drvengradu.

Gael Garsija Bernal: Kusturica je pravi Pančo Vilja



"Ovo je divan festival jer se na njemu, na malom prostoru i u maloj formi, događaju velike stvari. Bio sam juče i na vrhu planine. Zaista je fascinantno što je moj pogled mogao da obuhvati i deo Srbije i deo Bosne i Crne Gore. Predivno!"

Na pitanje koliko je danas kod mladih Meksikanaca prisutna svest o značaju revolucije? Živi li još uvek mit? Gael odgovara:

"Postoji svest o tome da meksička revolucija nije bila samo krvavi građanski rat, već i da je predstavljala i osvešćenje, i da je donela velike promene u kulturnom identitetu nacije, učvrstivši zajedništvo različitih naroda koji žive na tlu Meksika. Ovo što je Meksiko danas možemo da zahvalimo revoluciji. Svest o tome postoji, a postoji i mit".

A da li vidi sebe u Kusturicinom filmu o Panču Viljau, mladi glumac kaže:
"Apsolutno, ali još nisam dobio i zvanični poziv za učešće u filmu. Jedno je sigurno: ubeđen sam da je on jedini reditelj koji je u stanju da uradi takav film. Mišljenja sam da to ne može da uradi nijedan meksički reditelj. Emir je najbolji za to, jer je on sam po sebi neka vrsta Panča Vilje".

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>