Svet

Region

Vesli Snajps mora u zatvor na tri godine

Sud u Pensilvaniji je izdao naredbu Vesliju Snajpsu, poznatom holivudskom glumcu, da do 9. decembra mora da se javi na izdržavanje zatvorske kazne od tri godine zbog utaje poreza! Vesli je osuđen još 2008. godine, ali je tada pušten uz garanciju, nakon što se žalio na presudu. Advokati glumca, koji je slavu stekao u serijalu filmova „Blejd“, pokušali su da odlože zadržavanje kazne do naredne godine, kada će Vrhovni sud razmatrati njegov slučaj.

Vesli Snajps mora u zatvor na tri godine



 Ipak, sud na Floridi nije više imao sluha za odugovlačenje procesa, odbio je žalbu i naložio Snajpsu da mora da ide na izdržavanje kazne. U slučaju da Snajps odbije da se prijavi u zatvor do 9. decembra, biće izdat nalog za njegovo hapšenje. Snajps je u bogatoj filmskoj karijeri zaradio na desetine miliona dolara, a sud ga tereti za neplaćanje poreza od 7,3 miliona dolara.

Osim što je uspešan glumac, Vesli je poznat i kao stručnjak za borilačke veštine. On ima crni pojas peti dan u šotokan karateu, a trenira i kapoeru i neke stilove kung-fua. Odrastao je u Bronksu pre nego što se odselio na Floridu. Prešao je u islam 1978. Debitovao je na velikom platnu osamdesetih godina.

Malo je poznato da je Vesliju uništen apartman u napadu terorista na SAD 11. septembra, kada su srušene kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra. U vreme napada, bio je u Los Anđelesu. Pre pet godina Snajps je bio uhapšen u Južnoafričkoj Republici, kada je pokušao da napusti zemlju jer je sa sobom imao lažni pasoš te zemlje.

izvor: Scandal

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>