Lepota

Ljubav

Kreme za sunčanje i trikovi za nanošenje!

Često smo prinuđeni da kremu za sunčanje sami nanosimo, a leđa mogu da budu problem. Da li znate kako je naneti preko šminke i kako zaštititi teme? Kreme za sunčanje i trikovi za nanošenje!

Kreme za sunčanje i trikovi za nanošenje! Svet Plus




Zaštita od sunca preko šminke. Ovo naravno ne znači da na plažu trebate ići kompletno našminkane kao za večernji izlazak. Našminkane ste i imate puder za lice sa zaštitnim faktorom, a ispod kremu koja takođe štiti od sunca. I same znate da i najjači faktor obezbeđuje zašitu samo neko vreme, pa je potrebno obnoviti. Ako nemate sprej za setovanje šminke koji sadrži zaštitni faktor i koji možete prskati bez straha da ćete pokvariti šminku, poslužite se kompaktnim puderom koji takođe sadrži faktor ili sprejem za sunčanje koji ne ostavlja trag, a pogodan je i za lice. Najbitnije je da ne zaboravite da obnovite zaštitu i moćićete da kažete zbogom borama nastalim od sunca. 

Namažite leđa same. Na plaži uglavnom uvek ima nekoga ko bi vam rado namazao leđa ali losioni za sunčanje se nanose pre nego što se izađe na sunce. Osobu koja je voljna da vam pomogne sačuvajte za obnavljanje zaštite, a sami možete naneti na zanimljiv način. Potrebna vam je termoskupljajuća folija za hranu (providna). Isecite veće parče i na njega nanesite losion. Zalepite na leđa namazani deo držeći krajeve obema rukama. Povlačite foliju gore dole po leđima i sva kreme će se ravnomerno naneti.

Zaštitite teme! Dešava se da skalp izgori na suncu, posebno onima koji imaju ređu kosu. Naravno, uz sve to kosa može da se ošteti, ali pod pretpostavkom da na kosu nanosite zaštitna pakovanja, ne zaboravite da zaštitite i teme. Možete da izmešate losion za zaštitu od sunca sa vodom u flašici koja ima prskalicu. Naprskajte deo gde se susreću kosa i čelo ali i na razdeljak. Ako već imate kupovni sprej za kosu sa zaštitnim faktorom, nemojte prskati samo krajeve već ga iskoristite i za skalp.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>