Region

Svet

Region

Zona Mrtvih - Prvi srpski zombi horor (Video)

Prvi srpski zombi film ''Zona mrtvih'', u režiji Milana Todorovića i Milana Konjevića, osvojio je dve nagrade na festivalu Hororfestu u Južnoj Africi.

Zona Mrtvih - Prvi srpski zombi horor (Video)



Film ''Zona mrtvih'' bio je prikazan u takmičarskom programu najvećeg žanrovskog festivala u Africi – Hororfest-a, koji se održava već šest godina u Kejptaunu.  Film je osvojio dve nagrade i to za najbolju mušku ulogu – Ken Fori i najbolju žensku ulogu – Kristina Klib.

Za svoju ulogu u filmu ''Zona mrtvih''  Ken Fori je već dobio „Počasnog Cara Konstantina“ za izuzetno glumačko ostvarenje na prošlogodišnjim Filmskim susretima u Nišu, dok je Kristina Klib osvojila nagradu na Fantasy horror award manifestaciji održanoj u Italiji u martu ove godine.



Inače, zbog odličnih reakcija publike na festivalu, Hororfest planira da otkupi prava za distribuciju ''Zona mrtvih''  na dvd-u na teritoriji Južne Afrike, što je praksa sa najboljim filmovima prikazanim na festivalu.

Takođe, od 2. decembra ''Zona mrtvih''  biće dostupna i u Nemačkoj, na dvd i blu-ray izdanju, pod nazivom Apokalipsa živih mrtvaca.  

Film se do sada našao u distribuciji u Japanu, Velikoj Britaniji, Irskoj, Francuskoj, SAD-u, Kanadi, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, a otkupljena su prava i za Indoneziju, Rusiju, Bliski Istok,  Italiju i Španiju, te se uskoro očekuje distribucija i u ovim zemljama.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>