Ostalo

Smeno

Spremate se za letovanje: Evo koje namirnice ne smete poneti u Grčku!

Vreme je godišnjih odmora, a većina ljudi spas od vriućina traži na određenim morskim destinacijama. Ukoliko se odlučite za put u Grču potrebno je da znate, šta ne smete da unesete u tu zemlju.

Spremate se za letovanje: Evo koje namirnice ne smete poneti u Grčku!Grčki carinici započeli su strogu primenu propisa na osnovu kojih ne dozvoljavaju turistima da unose pripremljeno meso, jaja, mleko, prerađevine od mleka i druge namirnice u tu zemlju. Carinici bacaju te proizvode, ukoliko ih pronađu kod putnika koji dolaze uglavnom iz Makedonije, Srbije i BiH. Turista Nebojša Raičević iz Niša, koji je sa suprugom odmarao na grčkom primorju, kaže da su mere veoma rigorozne i da turisti o tome moraju da vode računa.

“Sve se to brzo nadoknadi, jer uz kafu koju popijete na većini grčkih plaža, a koja košta pet evra dobijate suncobran i ležaljku za ceo dan”, rekao je Raičević Srni. Prema njegovim riječima, u Grčku je moguće uneti do pet kilograma svežeg voća ili povrća (osim krompira), hranu za bebe, čokolade, vodu i slično pod uslovom da ukupna vrednost ne prelazi 300 evra po putniku.

 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>