Zdravlje

Ljubav

Male zamke zbog kojih ne mršavite iako jedete samo salate

Ako imate utisak da salate koje pripremate ne pomažu kod skidanja kilograma, moguće je da ste upali u vrlo čestu zamku i zaboravili na kalorije koje se kriju u ulju.

Male zamke zbog kojih ne mršavite iako jedete samo salate



"Maslinovo ulje toliko je ukusno i uvek se naglašava koliko je zdravo, tako da ljudi ni ne razmišljaju o namirnicama koje su pripremljene u njemu", objašnjava Džordžien Brenan, autor "Salad of the Day".

Dodaje i to da u pripremi salate stavljamo recimo tunjevinu iz konzerve koja je u maslinovom ulju, a kalorije se tako nakupe same od sebe. Zamislite onda još ostale dodatke poput safta ili kojeg drugog ulja - na tanjiru imate pravu malu kalorijsku bombu.

Brenan naglašava da je to poput prave zamke, ali nije tako teško naći zamenske namirnice i napraviti salatu s manje kalorija. U primeru konzervisane tunjevine, dovoljno je potražiti onu koja nije u maslinovom ulju, već u slanoj vodi. Isto pravilo važi za sve druge sastojke koje koristimo u salatama. Jednostavno treba uložiti malo više vremena i čitati deklaracije, a najbolje što možete učiniti jeste da planirate unapred pa se nećete naći u situaciji da s polica u prodavnici uzimate prvo što vam se nađe pod rukom.

Ako se trudite da smršate na zdrav način, već ste sigurno proučili koji je način ishrane najbolji za organizam. No nemojte zaboraviti da recimo sveže povrće ima jako malo kalorija pa ga možete pojesti puno više nego neke druge namirnice. Dodate li tome tunjevinu, imaćete ukusniji i obilan obrok, a rezultati s vremenom sigurno neće izostati.

Autor: B.B.
Izvor: tportal.hr
Foto: Apolonia/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle


>