Lepota

Ljubav

Za samo nekoliko minuta izgledajte mlađe deset godina

Iako ženama zvuči neverovatno, dokazano je da za samo nekoliko minuta možete izgledati potpuno drugačije i čak do deset godina mlađe. Ne postoji nikakva tajna, dovoljno je samo da promenite način oblačenja i korigujete šminku.

Za samo nekoliko minuta izgledajte mlađe deset godina



Male promene u šminkanju i oblačenju učiniće čuda za vaš izgled. Pročitajte šta je potrebno da uradite kako biste se podmladili 10 godina.

Koristite prajmer (bazu za šminku)

Žene prave grešku kada nanose velike količine šminke u nadi da će izgledati mlađe. To zapravo daje obrnuti efekat i čini vas starijim. Ukoliko želite da se podmladite kupite prajmer u boji kože. Nanesite ga na obraze i čelo kako bi vaš opuštena koža izgledala zategnutije.

Nanesite korektor ispod očiju

Jedan od razloga zašto izgledate starije jeste zbog podočnjaka koji se sve više ističu tokom godina. Korektor će vam pomoći da sakrijete podočnjake i fleke. Takođe, nemojte ni preterivati s korektorom kako ne bi došlo do razlike u boji.

Birajte haljine prema građi tela

Neće vas samo šminka podmladiti već i odeća. Mnoge žene prestaju da obraćaju pažnju na odeću koju nose s godinama što čini da izgledaju starije. Zato nosite ono u čemu vam je udobno, što vam pruža samopouzdanje, a opet nije previše formalno.

Uklonite dlačice s lica

Iako depilacije i čupkanja nisu nimalo prijatna, čim je vaše lice čisto ono momentalno izgleda par godina mlađe. Depilacija nausnica, čupanje obrva, uklanjanje suvišnih dlačica s obraza učiniće vaše lice glatkim i mlađim.

Promenite frizuru

Nekada je mladoliki izgled čista iluzija. Ovu iluziju možete kreirati tako što ćete promeniti frizuru i isprobati nešto novo. Počnite da je vezujete ili se ošišajte na paž koji daje izgled devojčice.

Koristite steznik

Savršena stvar za žene u godinama koja vašu liniju čini zategnutijom, a samim tim i vašem telu daje mladalački izgled.

Koristite maske za lice

Ako želite da se podmladite deset godina, a da u taj proces ne uključujete gomilu šminke onda redovno koristite maske za lice. Pre nanošenja maske odradite jedan piling kako biste pročistili pore, a kasnije ih nahranite.

Koristite karmin svetlije boje


Tamni karmini će naglasiti sve problematične regije navašem licu. Pastelne, mat i svetle nijanse karmina apsolutni su „must have“ ukoliko želite da izgledate mladoliko.

Smejte se

Poslednje, ali ne i najmanje bitno. Moć osmeha je dosta potcenjena kod mnogih žena. Lice s osmehom neće vas podmladiti za 10 minuta, već momentalno!

Autor: J.B.
Izvor: Superzena.rs
Foto: marin / FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>