Svet

Region

MTV filmske nagrade: Igre gladi 2 film godine, Dženifer Lorens najbolja glumica (Foto)

Nastavak popularne franšize "Igre gladi - Lov na vatru" proglašen je filmom godine i osvojio još nekoliko glavnih MTV filmskih nagrada na sinoć održanoj ceremoniji u Los Anđelesu. Dženifer Lorens najbolja je glumica, a Džoš Hačerson najbolji glumac.

MTV filmske nagrade: Igre gladi 2 film godine, Dženifer Lorens najbolja glumica (Foto)



Drugi deo filma "Igre gladi" rađenog prema istoimenoj trilogiji Suzan Kolins, koju je u Srbiji objavio Vulkan, osvojio je više nagrada od slavne biografske drame i filma koji je pokupio najviše Oskara - "12 godina ropstva". "Lov na vatru" zaradio je više od 850 miliona dolara na blagajnama širom sveta, a pripremaju se još dva filmska ostvarenja u franšizi koja će biti rađena po romanu "Zov slobode".

Popularna Dženifer Lorens proglašena je najboljom glumicom, dok je Džoš Hačerson najbolji glumac i to za uloge Katnis i Pite u "Igrama gladi".



MTV nagrade biraju se online glasanjem čime se primarna reč daje mlađoj publici i fanovima a ne industrijskim momentima, a voditelj ceremonije bio je komičar Konan O'Brajen. Ipak, veče je kulminiralo kada je Zak Efron pokupio zanimljivu nagradu za najbolje izvođenje bez košulje, koju je ujedno i primio nag do pojasa. Za najbolji poljubac nagrađeni su Vil Pulter, Dženifer Aniston i Ema Roberts za trostruki poljubac u komediji "Upoznajte Milerove".



Naravno, bilo je tu i ozbiljnijih trenutaka, pa je tako Hačerson govorio u čast pokojnog Filipa Simora Hofmana sa kojim je igrao u "Igrama gladi": "Da je sa nama večeras, znam da bi Filip mislio da je ovo zaista kul".

Omiljeni lik ove godine je junakinja filma "Drugačija" - Tris, koju igra Šajlin Vudli, a koja je sa više od devet miliona glasova publike pobedila Dženifer Lorens i njenu ulogu Katnis.

Rijana i Eminem sa svetskim hitom "The Monster" muzički su obojili veče i ujedno najavili zajedničku turneju, a nije propušteno ni odavanje pošte tragično stradalom glumcu Polu Vokeru, zvedi "Paklenih ulica".



Simpatični Džona Hil kojeg ćemo uskoro gledati u ostvarenju "22 Jump Street" (Na tajnom zadatku) koji iz distributerske kuće Tuck 12. juna stiže u naše bioskope, proglašen je za najboljeg komičara za ulogu u "Vuku sa Vol strita", dok je Džared Leto za ulogu u filmu "Poslovni klub Dalas" osvojio nagradu za najbolju transformaciju.



Nagrada "Trailblazer" otišla je popularnom Čeningu Tejtumu za raznovrsnost uloga - od plesača do heroja. Zgodnog holivudskog stara gledaćemo u domaćim bioskopima sa Džona Hilom u filmu "22 Jump Street", a odmah potom i sa Milom Kunis u ostvarenju "Jupiter Ascending".

Marku Valbergu (42) uručena je nagrada simboličnog naziva "Generacija" budući da je godinama zabavljao MTV publiku svih generacija, našta se on našalio komentarom da to nosi poruku da mu je karijera završena.



Autor: B.B.
Foto: Guliver / Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>