Ljubav

Style

Pet problema koji potpuno mogu da vam unište vezu

Nije teško običan razgovor pretvoriti u mali verbalni rat, dovoljan je samo jedan pogrešan ili bezazleni komentar koji može da napravi niz problema u odnosu i komunikaciji između muškarca i žene.

Pet problema koji potpuno mogu da vam unište vezu



Upustili ste se nesvesno u emocionalnu prevaru? Znakovi da ste prešli granicu
Iako vam se ponekad neki razgovori čine bezazlenim, psiholozi tvrde, da najobičniji razgovor može da izazove ogromne probleme u vezi, ovih pet problema zaista mogu da vam naprave ogroman problem, pa se na sve načine potrudite da ih ispravite ukoliko želite da spasete vezu ili brak.

1. Uvek govorite sve što mislite


Kada razgovarate sa svojim partnerom, pokušajte da cenzurišete sebe, jer najsrećniji su parovi koji ne izgovaraju baš svaku kritičnu misao prilikom razgovora o osetljivim temama.

2. Upuštate se u svađe kao ratnik

Nije teško pretvoriti razgovor u verbalni rat - dovoljan je samo jedan otrovan komentar da se vatra razbukti. Psiholozi preporučuju trezveniji i smireniji pristup. Taktično izložite problem, bez podizanja glasa i utvrđivanja krivice druge strane. Recite kako se osećate: "Žao mi je što si to napravio bez mog znanja" i naglasite da ste u svemu zajedno: "Ovo je naš problem".

3. On nije spreman za kompromise

Žene su generalno spremne za brojne kompromise kada su muškarci u pitanju,ali zato muški rod mora da poradi na fleksibilnosti. Na primer, ako vaš partner odbije da preskoči "mušku partiju pića i fudbala" zbog vaše godišnjice, onda ste zaista u problemu. Psiholozi smatraju da je odlika prave emotivne zajednice da muškarac prihvati uticaj devojke ili supruge.

4. Tolerišete loše partnerovo ponašanje

Od prvog dana nemojte pristajati, niti tolerisati, nekorektno ponašanje svog partnera. Uvek mu recite kada vas nešto povredi ili uznemiri, i objasnite mu zbog čega se tako osećate. Iskustvo pokazuje da je niži nivo tolerancije na početku veze uspeh sreće u vezi na duže staze.

5. On je često negativan

Nije nikakvo iznenađenje to što je za pozitivne ljude svet puno prijatnije mesto za život. U tom kontekstu, život sa optimistom je puno lepši nego sa pesimistom. Psihološka istraživanja pokazuju da je u razgovorima srećnih parova odnos pozitivnih i negativnih izjava 5:1.

Autor: J.B.
Izvor: Vecernji.hr
Foto:artur84/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>