Zdravlje

Ljubav

Pet znakova koji će vam reći da nosite pogrešan grudnjak

Najčešće je nevidljiv jer je ispod odeće, međutim to ne umanjuje njegovu važnost. Grudnjak je jedan od najvažnijih komada odeće koji bi vam uvek trebao biti saveznik lepote. Čak 85 odsto žena bira pogrešan grudnjak, a evo kako da saznate jeste li i vi među njima.

Pet znakova koji će vam reći da nosite pogrešan grudnjak



Prema poslednjem istraživanju čak 85 posto žena izabere krivi grudnjak zbog čega njegov efekt potpuno gubi na vrednosti. Evo nekoliko stvari kojima ćete saznati da li je vaš omiljeni grudnjak pravi za vas.

1. Tragovi na koži
Ako vam se grudnjak nakon par sati nošenja ureže u kožu ili pak ostavlja crvene tragove na području naramenica to je znak da vam je premalen.

Potražite grudnjak šireg obima ili popustite naramenice i kopčanje namestite na najslabije.

2. Izgužvane korpice
Ako su korpice grudnjaka izgužvane, što se najbolje može primetiti kada obučete usku majicu, to znači da vam je grudnjak prevelik.

Tkanina korpice bi trebalo da prati liniju grudi, no ako je ona opuštena materijal se nabire i korpica mijenja oblik. Isprobajte grudnjak manjih korpica ili pak onaj s pojačanim push-up efektom koji će podići grudi i popuniti korpicu.

3. Odvajanje od kože
Ako vam se donji, noseći rub grudnjak podiže na području između grudi to znači kako vam je grudnjak premalen. To je čest problem kod žena bujnijeg poprsja, a može ga riješiti veća košarica.

Ako ne uspijete s košaricama potražite model s pojačanim donjim djelom koji djeluje poput sportskog grudnjaka i prijanja većom površinom uz kožu.

4. Podizanje na leđima
Ako vam se zadnji deo grudnjaka, na području između naramenica, podiže, problem je najverovatnije u prekratkim naramenicama. No isto tako, to može značiti i da vam je grudnjak preširok te ne može pridržavati grudi.

Pokušajte s manjim brojem ili pak drugačijim modelom koji će se bolje priilagoditi vašoj građi tela.

5. 'Prelivanje' grudi
Ako vam se grudi na gornjem ili bočnom delu korpice 'prelivaju' preko ruba grudnjaka, reč je o premaloj korpici.

Korpica grudnjaka trebalo bi da obuhvati celu dojku, a ako je reč o plitkom modelu grudi treba da 'sednu' u korpicu bez uguravanja.

Autor: B.B.
Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Ambro/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>