Ostalo

Sme�no

Škoti u panici: Umrlo čudovište iz Loh Nesa? (Foto)

Nesi, jedno od najomiljenijih mitskih bića i zaštitni znak Škotske, nije viđena već više od godinu dana. Budući da se toliko velika pauza nije dogodila od 1933. godine, Škoti su u panici pred pretpostavkom da je slavno čudovište iz Loh Nesa preminulo.

Škoti u panici: Umrlo čudovište iz Loh Nesa? (Foto)



Cela Škotska je u panici! Naime, njihovo čuveno čudovište iz Loh Nesa niko nije primetio već godinu i po dana, što se nije desilo tokom poslednjih skoro 90 godina. Geri Kambel, koji već 17 godina, otkad ju je lično ugledao, prati i beleži svaku prijavu Nesinog pojavljivanja, kazao je za britanske medije da u poslednjih 18 meseci nije bilo niti jednog opažanja.

"To je vrlo uznemirujuća vest, i zaista ne znamo gde je nestala", rekao je Kembel, i dodao da se njeno pojavljivanje proredilo otkad smo ušli u 21 vek, ali da je ovo prvi put da je niko tokom toliko dugo vremena uopšte nije zametio.

Tri navodna opažanja tokom prošle godine odbačena su kada je utvrđeno da se radilo o talasima koje je izazvao čamac, potom da je optičku varku napravila patka, dok treći slučaj, odnosno fotografija nije ni snimljena u Škotskoj.



Čudovište iz Loh Nesa još zvano Nesi ili Nes (galski Niseag) je stvorenje ili grupa stvorenja za koje se govori da žive u jezeru Loh Nes, dubokom čistovodnom jezeru koje se nalazi blizu grada Invernes u severnoj Škotskoj.

Mnogi naučnici smatraju da ideja o Nesi jeste neutemeljena, te da su dokazi o njenom navodnom postojanju zasnovani na varci ili pogrešnoj identifikaciji. Kakogod, ljudi koji naseljavaju područje u blizini Loh Nesa, ne daju na njihovu Nesi, te njeno postojanje nepobitno obrazlažu time što se tamo dešavaju jako misteriozne stvari.

Prvi put škotsko čudovište viđeno je davne 565. godine, a prva fotografija snimljena je 1933. godine. Zajedno sa Jetijem i Bigfutom, smatra se jednim od najvećih misterija kriptozoologije.

Autor: T.I.
Foto: ScreenShot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>