Ostalo

Sme�no

Još jedna inovacija u svetu gejmera: Pogledajte kako funkcioniše Private Eye kontroler (Video)

Još jedna inovacija u svetu sve razvijenije industrije video igrica stigla je na tržište, a u pitanju je hardver koji ključno menja način igranja i u potpunosti eliminiše ekran, odnosno monitor.

Još jedna inovacija u svetu gejmera: Pogledajte kako funkcioniše Private Eye kontroler (Video)



Upravljanje očima: EyeX kontroler za igrice uskoro dostupan! (Video)
Sem što više nikakav ekran nije potreban, novi hardver "Private Eye" uključuje samo korišćene džojstika, dugmića i uobičajenih kontrola, pa same video igrice polako počinju da prevazilaze svaka očekivanja. Postoje blokbasteri koji se koriste velikim brojem zaposlenih i ozbiljnom količinom resursa kako bi se video igre razvijale, ali postoje i nezavisni programeri i developeri koji će se potruditi da u domenu koji im je dostupan i u kome su agilni naprave ozbiljne promene i kreativno rizikuju.

Ovakvi nezavisni kreativci su tokom 2013. godine mnogo vremena posvetili upravo jednom uređaju i zahvaljujući "Oculus Rftu" otvorili novu teritoriju u svetu igrica. Posebno su istraživali "headset" koji će biti pušten u prodaju ove godine, a ovaj studio posebno je počeo da se bavi igricama koje će zahtevati upravo ovakav hardver, pa na video snimku možete pogledati kako izgleda kada hendikepirani detektiv rešava misteriju. Jer... Nije mu potrebno ništa sem očiju i prstiju.



Autor: M.P.
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>