Svet

Region

Dodeljen 71. Zlatni globus: Trijumf za Američku prevaru (Foto+Video)

Sinoć je po 71. put u Los Anđelesu dodeljena jedna od najprestižnijih nagrada filmske umetnosti - Zlatni globus. Film "Američka prevara" (American Hustle), kako je i bilo očekivano, trijumfovao je u više kategorija.

Dodeljen 71. Zlatni globus: Trijumf za Američku prevaru (Foto+Video)



"Američka prevara" proglašena je sinoć za najbolji film u kategoriji mjuzikla ili komedije, dok su glumice Ejmi Adams i Dženifer Lorens osvojile Zlatni globus za glavnu i sporednu žensku ulogu.

Spajk Džonz osvojio je nagradu za najbolji scenario za film "Ona" (Her), dok je film "12 godina ropstva" (12 Years Of Slave) osvojio nagradu u kategoriji drame.



Film "Američka prevara" u naše bioskope stiže 6. februara.



"Ona" i "12 godina ropstva" našoj publici premijerno će biti prikazani na ovogodišnjem FESTU, a "Ona" će od 20. marta biti u redovnoj bioskopskoj distribuciji filmske kuće Tuck Vision.



Na sinoćnoj ceremoniji dodele "Zlatnog globusa" istoimena nagrada dodeljena je Leonardu Di Kapriu kao najboljem glumcu u kategoriji - Najbolji glumac u komediji ili mjuziklu. Di Kaprio je ovu nagradu dobio za tumačenje lika Džordana Belforta u novom ostvarenju Martina Skorsezea "Vuk sa Volf Strita", koji se trenutno nalazi na repertoarima domaćih bioskopa, a u distribuciji Blitz Film & Video.



Autor: B.B.
Foto: Tuck Vision, Blitz Film&Video

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>