Svet

Region

Piter O Tul preminuo posle duge bolesti

Čuveni britanski glumac Piter O'Tul preminuo je juče, posle duge bolesti, u 81. godini života.

Piter O Tul preminuo posle duge bolesti



Piter O'Tul, koji se proslavio pre svega ulogom u čuvenom klasiku "Lorens od Arabije" iz 1962. godine, juče je preminuo kao osamdesetjednogodišnjak. Glumac se dugo lečio u bolnici u Londonu, i naposletku poklekao pred teškom bolešću.

O'Tulova ćerka Kejt izjavila je da je dirnuta količinom ljubavi izražene njenom ocu, ali i celoj porodici koja je u žalosti za velikom zvezdom. Zaista, društvene mreže su se usijale izražavanjem tuge zbog odlaska glumačke veličine. "Legenda na ekranu i van njega", "Pravi džentlmen", "Prodorne plave oči Lorensa od Arabije nikada neće izbledeti", samo su neki od komentara koji su zasuli društvene mreže.

Inače, O'Tul, rođen u Irskoj, na "daske koje život znače" zakoračio je kao 17-ogodišnjak u londonskom pozorištu, ali pravi proboj napravio je upravo ulogom čuvenog Lorensa od Arabije, kojeg je na ekranu režirao Dejvid Lin.

Pre tačno 10 godina, slavni glumac je nagrađen i počasnim Oskarom za celokupan rad tokom plodne karijere, ali je nagradu on tada odbio, uz šaljivo obrazloženje: "Hajde da to odložimo do mog 80. rođendana! Ipak sam ja još uvek u igri, pa  možda tada osvojim i pravu stvar!"

Autor: T.I.
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>