Ostalo

Sme�no

Umetnost napreduje sa tehnologijom: Slikanje na iPad-u može da parira četkici i platnu? (Video)

Slika Morgana Frimana nacrtana na iPad-u proširila se internetom, a još uvek nije ustanovljeno da li je u pitanju prevara, ili umetničko delo napravljeno na iPad-u. Međutim, istinitost teorije da je moguće nacrtati savršenu sliku na ovom uređaju potvrđuju i drugi primeri.

Umetnost napreduje sa tehnologijom: Slikanje na iPad-u može da parira četkici i platnu? (Video)



Počnimo sa "Devojkom sa bisernom minđušom". Svako ko je pročitao ovu knjigu Trejsi Ševalije, zna koliko dugo je ova slika u njoj nastajala u originalu i koliko je truda uloženo u nju, a evo i kako se može naslikati na iPad-u.



Ono što je možda olakšavajuća okolnost ovakvog vida slikanja jeste što je omogućeno brisanje kao i preklapanje nijansi koje se na platnu nikada ne bi složile. Sledeći primer je portret sa modelom, a evo i kako je on naslikan za pet sati.



Moguće je i slikanje sa mnogo više boja, kao i brojne opcije koje možete koristiti kako bi vaše slike delovale uverljivije, pa se može promeniti način na koji će "olovka" ostavljati trag, kao i debljina linije i još mnogo toga.



Ipak, poznate ličnosti izgleda predstavljaju najveći izazov ovim umetnicima, pa se među iPad portretima našao i Kapetan Džek Sparou, odnosno Džoni Dep. Devojka koja se potrudila da ga nacrta predstavila je kako se iPad može koristiti i za "brzo crtanje".



I na samom kraju... Crtanje na iPad-u nije smišljeno samo za ljude, već i za mačke koje imaju smisla za umetnost, ili pak jurenje miševa, pa i vaši kućni ljubimci mogu da se zanimaju na ovaj način.



Autor: M.P.
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>