Ljubav

Style

Kao čarolija: Evo zašto ste pale na zauzetog muškarca

Pojava da se žena ludo zaljubi u muškarca koji nije slobodan nije tako retka. Ipak, uvek se pokrene pitanje zašto su baš zauzeti muškarci toliko zanimljivi i zašto se u takve najlakše zaljubiti.

Kao čarolija: Evo zašto ste pale na zauzetog muškarca



"Gotovo sve žene su jednom pale na šarm zauzetog muškarca zato što je naš mozak programiran tako da želi stvari do kojih je teško doći", ističe dr. Tomas Luis, koautor knjige "A General Theory of Love".

Psiholozi kao razlog navode da status "zauzet" deluje poput droge: jednostavno morate imati! Želja je veća, a nivo dopamina raste, što će svaku ženu učiniti odlučnijom za postizanje cilja. Ono o čemu bi trebalo razmisliti na početku, obično shvatimo na kraju igre: da li je taj muškarac toliko privlačan baš zato što je zauzet i koliko bismo ga želele da je slobodan?

Burma na ruci je često samo mamac. Ako se dogodi da je muškarac u vezi s devojkom koju vi lično jako cenite, vaš će ga mozak odmah percipirati kao "kvalitetnu robu" . No poenta je da ne znate kakav je iza zatvorenih vrata, tj. niste u situaciji da trpite njegova loša raspoloženja ili mane.

Autor: B.B.
Izvor: tportal.hr
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>