Lepota

Ljubav

Devet problema koje možete rešiti običnim čajem!

Čaj nije samo prva pomoć kada smo bolesni, već ovaj čudotvorni napitak možete koristiti i u službi lepote. On će vašoj kosi vratiti živost, dati preplanuli ten, ili pak eliminisati neugodan miris vaših stopala.

Devet problema koje možete rešiti običnim čajem!



Čaj se pije u svako doba godine za relaksaciju ili razne tegobe, ali možete ga koristiti i za zgodne kućne "beauty" tretmane. Pogledajte neke od njih:

1. Vraćanje sjaja kosi

Čaj je dobar za kosu koja je izgubila sjaj. Isperite kosu zelenim ili crnim čajem i podstaći ćete njenu živost. Nakon što ste čaj ostavili da odstoji 15 minuta u vrućoj vodi, pre upotrebe neka pričeka još nekoliko sati ili čak preko noći. Prelijte ga preko tek oprane kose i ostavite da deluje desetak minuta. Nakon toga još jednom operite šamponom.

2. Umiruje opekline od sunca

Ako ste slučajno zaradili opekline od sunca, iskoriš'ene vrećice od čaja mogu ublažiti bol i crvenilo. Nekoliko vrećica čaja stavite u laganu tkaninu i prislonite na oštećenu kožu.

3. Ublažava ubode komaraca

Ubodi komaraca ponekad toliko svrbe da nenamerno napravimo ranice zbog češkanja. Protiv toga mogu pomoći hladne iskoriš'ene vrećice čaja od kamilice koje jednostavno treba staviti direktno na ubodeno mesto.

4. Podočnjaci i natečene oči

Brzinsko rešenje za natečene oči i tamne podočnjake krije se takođe u iskoriš'enim vrećicama čaja. Uzmite vrstu earl grey i prislonite na oči. Tein iz čaja pomoći će suziti krvne žilice ispod kože i eliminisati natečenost.

5. Pomaže kod neugodnih mirisa na nogama

Ako imate ovaj problem, namačite noge u ohlađenom čaju jer tanini koji se nalaze u njemu deluju protiv bakterija i gljivica.

6. Hidratizuje suvu kožu


Na suvu kožu dobro će delovati zeleni čaj. Nakon što ga ohladite, stavite čaj u bočicu s raspršivačem ili na vatu, pa aplicirajte na lice dva puta dnevno. Tako ćete suziti pore, uklonitinečistoće, i koža će dobiti sjaj.

7. Umiruje kožu nakon depilacije

Crvenilo, sitne posekotine i svrab vrlo su česta pojava nakon brijanja nogu ili  pazuha, a i tu vam može pomoći čaj. Na ozleđene delove kože prislonite iskoriš'ene i ohlađene vrećice crnog čaja koji će delovati poput obloga.

8. Bojenje kose

Da, i tu čaj može pomoći ako želite prirodan način bojenja kose te imate svetle vlasi. Čaj će malo potamniti plavu kosu jer u sebi ima prirodne sastojke koji izazivaju tamnjenje. Treba vam tri do pet vrećica čaja koji treba skuvati u manje vode nego što biste da ga pripremate za piće. Kosa treba biti natopljena čajem barem sat vremena da boja deluje.

9. Tamnjenje kože

Kao što možete obojiti svetlu kosu, čajem možete i potamneti ten. U kupku ubacite nekoliko vrećica crnog čaja i uživajte dvadesetak minuta, piše Huffington Post. Dodaje da će osećaj možda biti malo lepljiv i neobičan, ali ćete dobiti malo boje na bezopasan i prirodan način.

Autor: T.I.
Izvor: tportal.hr
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>