Ostalo

Sme�no

iPhone 6 izlazi u septembru 2014. godine?

Najnoviji uređaj iz Apple-a iPhone 6 biće premijerno predstavljen u septembru sledeće godine, a ono što je glavna novina u hardverskom smislu jeste za jedan inč duža dijagonala ekrana i dva puta jača kamera.

iPhone 6 izlazi u septembru 2014. godine?



Šesta generacija iPhone-a izaći će u septembru sledeće godine, a produžavanjem dijagonale za jedan inč, odnosno 2,54 centimetra, Apple će se priključiti trenutnoj modi razvijanja telefona sa većim ekranom. Ipak, kako navode iz Apple-a, neće preći granicu i iPhone pretvoriti u tablet.

Još jedna karakteristika koju će se truditi da ispoštuju jeste da telefon bude tanji nego inače, kako bi se olakšalo korišćenje jednom rukom, a rezolucija ekrana biće 1920x1080, što znači da će jedan inč sadržati 440 piksela.

Iako su dobili kritike da su ekrani iPhone-a relativno mali, Apple ne želi da ekran njihovih uređaja bude veći od pet inča i to će ispoštovati i u telefonima šeste generacije. U daljim navodima sa sajta "Mac Fan" stoji da će iPhone šeste generacije imati kameru od 16 megapiksela, odnosno dva puta jaču od one koja se nalazi u poslednjim modelima pete generacije.

Postoje i spekulacije da je Apple sve bliži zaključivanju ugovora sa LG-em za pravljenje OLED ekrana, a i oni će kao i iPhone 6 imati svoju premijeru sledeće godine.

Autor: M.P.
Foto: guardianlv.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>