Region

Svet

Novak Đoković otvorio prvu Školicu života: Nole, ti si u našim srcima! (Foto)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković posetio je Kadinu Luku pored Ljiga i otvorio prvu "Školicu života". Fondacija Novaka Đokovića pomogla je da se renovira školska zgrada u ovom mestu

Novak Đoković otvorio prvu Školicu života: Nole, ti si u našim srcima! (Foto)



Novak Đoković prikupio 2,5 miliona dolara na humanitarnoj večeri u Njujorku
Pokret kredom lako i brzo je išao tablom, crtajući srce. Veliko i lepo. A u njemu nacrtan čovečuljak, veseo i raspoložen. Srce je Jelena Ristić, a ovaj čika, pa to je Novak Đoković. Nole je u njenom srcu, i sada i uvek, ali i u našem - ispričale su tri devojčice, iz vrtića "Kaja" iz Kadine Luke, koje su nacrtale pored i Novakovu braću, mamu i tatu. Na taj način želele su barem malo da se zahvale najboljem teniseru sveta, koji ih je posetio, doneo kese pune igračaka, lopti, balona, i ujedno otvorio prvu "Školicu života".



Reč je o projektu Fondacije našeg šampiona zahvaljujući kom će dvanaestoro mališana uzrasta od tri do pet godina početi prvi put u ovom mestu da pohađa predškolsku nastavu u renoviranoj zgradi osnovne škole "Sava Kerković". U rekonstrukciju i adaptaciju učionica, od kojih jednu koriste osnovci, izgradnju kupatila, uređenje dvorišta kao i obuke vaspitača i kupovine nastavnog materijala uloženo je dva miliona i sedam stotina hiljada dinara.

Deca su već od devet ujutro čekala na prozoru škole svog idola, uvežbavajući predstavu za njega, koreografiju za ples i druga "iznenađenja". Kada je Nole stigao, krenula je graja i opšta radost.

"Nole, smem li da te poljubim", upitala ga je devojčica sa upletenom kikom, u plavoj majici. Odmah ju je Đoković zagrlio, da bi ih okružili ostali mališani. Prvo su mu pokazali svoje učionice, gde se Nole našao u ulozi "učitelja". Svima je podelio najbolje ocene, jer su to klinci zaslužili. Mališani su potom za Novaka priredili predstavu, nakon čega su mu se pohvalili velikim toboganom i penjalicom koje su dobili sa novim dvorištem. Jedan deo pretvoren je za ovu priliku u likovnu koloniju, gde su deca sa roditeljima crtala i napravila mu divni kolažni album, kao i prvi leksikon "Školica života".

Nole je zatim sa decom posadio drvo prijateljstva, a onda i simbolično postavio tablu sa imenom škole, u čemu su mu pomogli mališani.

"Danas smo na početku ostvarenja našeg cilja, a to je da sva deca u Srbiji dobiju prostor u kojem će se igrati, učiti i provoditi kvalitetno vreme uz vaspitače, ali i roditelje ukoliko budu želeli. Kadinu Luku smo izabrali jer ovo selo pripada Ljigu, opštini koja je jedna od najugroženijih u Srbiji, a sledi nam ovakav posao i u Raškoj, Kniću i Kraljevu. Misija naše Fondacije je da ulaganjem u decu obezbedimo njihovu sigurnu budućnost, jer kako god da bude sutra u Srbiji, obrazovanje i znanje im niko ne može uzeti" izjavio je Novak nakon posete.



Posle dvočasovnog druženja, deca su se ponovo izljubila sa Đokovićem, koji im je obećao da će ponovo doći u Kadinu Luku, čim bude u prilici. Novak je Kadinu Luku posetio zajedno sa globalnim ambasadorom Fondacije, vojvotkinjom od Jorka, Sarom Ferguson, koja je u Srbiju stigla na poziv Milutina Getsbija, jednog od vodećih ljudi Noletove dobrotvorne organizacije.

"Zahvaljujući mom dugogodišnjem prijatelju Getsbiju, upoznala sam se sa Novakom i Jelenom. Dopalo mi se što što su fokusirani na jačanje ranog obrazovanja, baze za bolju budućnost. Na taj način uspevaju da pomognu celoj generaciji da bude bolja. Ovde sam da učinim sve što mogu za srpski narod, Novaka i Jelenu. Impresionirana sam decom koju sam danas upoznala. Veoma su talentovana, puna su entuzijazma, a za to je zaslužna njihova učiteljica, kojoj čestitam na svim lepim stvarima koje ih je naučila. Filantropijom se bavim preko 30 godina i znam da je najvažnije da čovek u sve uđe čista srca, a to je ono što ovde svi vi zajedno radite", rekla je vojvotkinja od Jorka.



Autor: M.P.
Izvor/Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>