Ljubav

Style

Kakvi muškarci se lakše odlučuju na prevaru?

Psiholozi tvrde da je vernost odluka i da svako može da odluči da ne bude neveran. Statistike pokazuju da se polovi podjednako lako upuštaju u vanbračne avanture, ali i da mnogo toga zavisi od okruženja, okolnosti, vaspitanja, uverenja i samih ljubavnih odnosa.

Kakvi muškarci se lakše odlučuju na prevaru?



Ipak, belgijski naučnici tvrde da muškarci koji su odlučili da budu verni lakše pokleknu ukoliko im se ukaže prilika. Naime, oni neće ići svesno u prevaru, međutim, ukoliko im se ukaže prilika da budu neverni, a da to njihova partnerka ne sazna, i da sve ostane samo "na jednu noć", mnogo će teže odoleti iskušenju. To je slično kao sa alkoholom - mnogi muškarci nemaju nameru da piju, ali uz pravo društvo i u određenoj atmosferi neće odbiti piće.

Promiskuitetniji muškarci, sa druge strane, tendenciozno pronalaze partnerke "sa strane", odnosno uzbuđuje ih ta igra, posebno ukoliko moraju da se potrude. Ali kada dođu u situaciju da imaju "seks na jednu noć", prihvataju samo ukoliko im se to uklapa u planove i mnogo lakše odolevaju.

Zanimljivo je i da konzervativniji muškarci mnogo lakše prihvataju seks bez zaštite kada se nađu u situaciji da prevare ženu ili devojku, dok ženskaroši jako vode računa o zaštiti.

Namera i želja ne idu uvek zajedno, tvrde naučnici, već mnogo toga zavisi od okolnosti i trenutka.

Autor: M.P.
Izvor: Novosti
Foto: Marcelina Hardy

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>