Region

Svet

Region

Održana pres konferencija povodom snimanja filma Mamula (Foto)

Press-konferencija povodom snimanja novog filma Milana Todorovića "Mamula" održana je danas u 13 časova u bioskopu "Tuckwood".

Održana pres konferencija povodom snimanja filma Mamula (Foto)



O filmu su govorili Milan Todorović, Marko Jocić, kao i glumci Zorana Kostić Obradović, Dragan Mićanović i Slobodan Stefanović.

Film "Mamula" biće sniman u Herceg Novom u periodu od 20. septembra do 10. oktobra, a iako je u pitanju film domaće režije, u njemu će učestvovati i strani glumci i velike zvezde kao što je Franko Nero.

U glavnim ulogama naći će se i Kristina Klebe, zatim Dragan Mićanović, Natali Burn, Miodrag Krstović, Slobodan Stefanović, Janko Cekić, Jelena Rakočević, Sofija Rajović i model Zorana Kostić Obradović koja će se prvi put oprobati u glumačkim vodama.



"Ovo je moje prvo glumačko iskustvo i moram priznati da sam prestravljena", rekla je Zorana koja će glumiti zlu sirenu. Lik koji iz svoje savršene lepote i mističnosti, koju će upotpuniti efektima, izrasta u čudovište koje je noćna mora glavnim likovima.

Radnja filma odvija se na Mamuli, mestu o kome kruže razne mračne priče i legende. Dve američke studentkinje odlučuju, na nagovor svog kolege sa fakulteta čiji lik tumači Slobodan Stefanović, da posete zloglasno ostrvo, a tada počinje prava horor priča.



Autor filma kaže da su akcioni i horor filmovi najaktuelniji žanr. "Mamula" će ujedno biti percipiran i kao američki film koji će se raditi na engleskom jeziku, ali i kao domaći film s obzirom na lokaciju i veliki broj domaćih glumaca. "Sirena će biti hipnotišuće stvorenje opčinjavajuće lepote, time će njena metamorfoza u nešto monstruozno biti još strašnija", kaže autor filma. Inače, lik koji tumači Zorana Kostić oslanjaće se velikim delom na efekte, a ideja je da se priča filma više zasniva na onome što gledaoci zamišljaju, nego na onome što zaista vide.

Jedan od glavnih likova tumači i Dragan Mićanović koji je uzbuđen zbog ovog projekta. Kako kaže, nije radoholičar pa lako odbija ono što ne želi da radi, a ovaj projekat mu se dopao. Dodaje i da mu je neizmerno drago što će uraditi nekoliko scena sa Frankom Nerom, koga se priseća još iz detinjstva u Loznici kada je uživao u njegovim filmovima.



Posle odlično prihvaćenog filma Milana Todorovića "Zona mrtvih", ništa manji uspeh ne očekuje se ni od ovog ostvarenja. "Mamula" će uprkos tome što domaći horor filmovi nisu česti u Srbiji, biti dobro prihvaćen u regionu kao i pred inostranom publikom, budući da u njemu učestvuju i američki glumci.



Autor: M.P.
Foto: Miljana Petrović

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>