Zdravlje

Ljubav & Sex

Zbogom bezbrižnosti: 8 stvari kojih se odriče svaka majka

Znali ste da dete donosi promene u vaš život. Međutim, niste ni sanjali da će vam roditeljska uloga oduzeti neke svakodnevne i sasvim obične stvari koje ste uzimali zdravo za gotovo.

Zbogom bezbrižnosti: 8 stvari kojih se odriče svaka majkaIzdvojili smo 8 simpatičnih navika kojih se gotovo svaka majka mora odreći zbog svog malog anđela.

Omiljeni desert nikada nećete uspeti pojesti sama, jer ćete ga deliti uz onaj neizbežni 'mama i ja bi to…'. Stoga ćete ponekad dobiti neodoljivu želju da krišom usred noći zavirite u frižider i sami bez imalo grižnje savesti pojedete čitavo pakovanje. Pazite samo da vam to ne postane praksa, jer će se vaša nova navika negativno odraziti na vašu liniju…

Otići negde bez nekog razloga ili radi nekog svog zadovoljstva sada vam izgleda kao - nemoguća misija. Jer, čim dohvatite ključeve kreće lavina pitanja 'mama, gde ideš', 'kad ćeš doći', 'mogu li i ja s tobom', 'možeš li da mi kupiš'...

Volite li dizajnirane, lepo uređene stambene prostore, porcelanske i druge lako lomljive detalje kojima biste rado opremili svoj dom, kao roditelj se morate pripremiti na to da u kući dugo vremena ništa neće moći da izgleda lepo i - čitavo.

Tako će vaš novi frižider od nerđajućeg čelika uvek biti prepun masnih tragova dečjih prstića, bez obzira na to koliko ga vi puta dnevno glancali. A ukoliko je ne sklonite na sigurno, omiljena bakina vaza, uskoro bi mogla izgledati poput 3D puzli u obliku brojnih krhotina.


Foto: umamma.ie

Kao mama se više ne možete predomisliti. Pokušajte detetu da objasnite kako je bolje da danas ipak ne idete u zoološki vrt ili pak na bazen kako ste se dan ranije dogovarali, već ćete to prebaciti za sutra. Reakcija koja sledi prilično je bolna za uši.

Kako vaše dete raste, postaje vam jasno da će jedan duži period vašeg života naprosto biti nemoguće izgovoriti rečenicu koju nećete morati ponoviti još bezbroj puta. I to poprilično povišenim tonom. Ponekad će vam i sopstveni glas ići na živce…

Vaši trenuci opuštanja doslovno će se pretvoriti u trenutke u kojima ćete poput begunca ukrasti sekundu-dve samo za sebe. Tada možete nakratko sesti u auto, zatvoriti oči i uživati u tišini, u miru pojesti neki omiljeni zalogaj ili obaviti kraći telefonski razgovor tokom kojeg vas niko neće prekinuti i postaviti vam milion nemogućih pitanja.

O ugodnim čavrljanjima s prijateljima najčešće možete samo sanjati, jer vaši jedini odrasli sagovornici sada su - lekari, tete u vrtiću, učitelji i roditelji najboljih prijatelja vaše dece. Naletite li na putu od škole do kuće ili na povratku iz parka slučajno na neku svoju prijateljicu, jasno vam je da ćete na svakih pola minuta biti prekinuti i da ćete neprestano morati da ponavljate 'čekaj, zlato, vidiš da mama priča s tetom Ivanom…'.

Jedan lenji dan proveden u pidžami sada vam se čini kao naučna fantastika. A toliko žudite za takvim danom koji biste proveli pijuckajući čaj, grickajući keksiće, gledajući svoje omiljene TV serije, cmizdreći uz filmsku romansu ili pak neometano čitajući kakav roman…

Autor: B.B.
Izvor: zadovoljna.hr
Foto: madacademy.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle


>