Svet

Region

Šta se desi kada filmska zvezda kao Džim Keri odbije da promoviše film?

Holivudski studiji obično uspeju da okupe svoje zvezde da bi zajedno promovisali film, ali kada neko od velikih igrača poput Džima Kerija odbije da igra po pravilima, nastane karambol.

Šta se desi kada filmska zvezda kao Džim Keri odbije da promoviše film?



Upravo to se dogodilo kada je Džim Keri, zvezda filma "Fajter 2" (Kick Ass 2) koji u bioskope stiže ovog vikenda, izjavio da ne želi da promoviše film, jer je nasilan, a on se, veli, zalaže za kontrolu naoružanja.

Keri je na svom Tviter nalogu koji ima 11 miliona pratilaca naveo da je film snimio mesec dana pre masakra u školi Sendi Kuk u Konektikatu, prošlog decembra i da mu "sada savest ne dozvoljava da podrži toliki nivo nasilja".

Njegov proglas šokirao je Holivud, jer velike zvezde koje ne vole svoje filmove obično drže usta zatvorena. Ponekad ih neko kasnije i otvori poput Kristofera Plamera koji je prezirao film "Moje pesme moji snovi" i kasnije je pežorativno govorio o njemu.

Alek Ginis nije bio fan "Ratova zvezda" gde je u originalnoj trilogiji igrao Bena Obi Van Kenobija i kasnije je dijaloge tamo opisao kao "papazjaniju".

Neobično je, međutim, da se zvezda poput Džima Kerija distancira od filma pre nego što je i stigao u bioskope . "Ne sećam se da je ijedan glumac uradio nešto slično", kaže Tim Grej, urednik u holivudskoj Bibliji, listu "Varajeti". "Dopada mi se što je to uradio iz principa kada je rekao da je snimio film pre Sendi Huka i da sada nije srećan zbog toga".

Studio "Universal", koji je producent filma, nije toliko otvorenog uma. Tvorac "Fajtera" Mark Miler i sam se uključio u debatu navevši: "Kao što znate, Džim je strastveni zagovornik kontrole naoružanja i cenim i njegov stav i njegovo mišljenje, ali sam zbunjen ovim proglasom, jer u filmu nema ničeg što nije stajalo u scenariju pre 18. meseci. Da, broj mrtvih je visok, ali film se zove Fajter".

Filmski kritičari mahom su sa simpatijama reagovali na Kerijev ispad. Kritičar "Skrin internešonela" Dejvid D'Arsi veruje da je odluka glumca pokazala da se opametio. D’Arsi smatra da nestabilni vlasnici oružja često ne razlikuju fikciju od svakodnevnog života i imitirau filmske junake. "Kerijeva zabrinutost je opravdana", rekao je on.

Kerijeve stavove podržala je i Opra Vinfri uz ogradu da ne podržava izbegavanje dužnosti. Vinfri, koja upravo promoviše svoj novi film "The Butler" (Batler) rekla je Bi-Bi-Siju (BBC) da ona lično ne gleda nasilne filmove. "Nikada ne bih mogla da učestvujem u nekom takvom filmu jer ne želim da stvorim tu vrstu energije za sebe".

Precizni detalji Kerijevog ugovora za "Fajtera" nisu poznati, ali je gotvo sigurno da je bio obavezan da promoviše film. Realno je, međutim, očekivati da ga "Universal" neće tužiti, jer će ispasti negativci.

Autor: I.M.
Izvor: Tanjug
Foto: Weaselzippers.us

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>