Region

Svet

Majk Tajson dolazi u Beograd!

Jedan od najpoznatijih i najproblematičnijih boksera sveta Majk Tajson trebalo bi krajem oktobra da dođe uBeograd u okviru evropske turneje koju započinje 19. oktobra posetom Pragu.Beograd će, posle Češke, biti jedna od glavnih stanica proslavljenog boksera,a Majk bi trebalo još da  poseti Sankt Peterburg, Moskvu, Minhen, Beč, Cirih i Monako, potvrdio je Rej Karf, Tajsonov promoter.

Majk Tajson dolazi u Beograd!



Još uvek nije poznato šta će Majk raditi tokom Beogradske turneje, ali se predpostavlja da će njegov dolazak imati humanitarni karakter.

“Za sada možemo da kažemo da će u prestonici Srbije Tajson ostati dva dana i da je planiran gala prijem i doček” - rekao je njegov promoter.

Svetski šampion rođen je 30.06.1966.godine u Njujorku. Tokom svoje profesionalne karijere Tajson je osvojio titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji u svim velikim bokserskim asocijacijama – WBC, WBA, IBF i WBO. Odrastao je bez oca, a u šesnestoj godini ostaje i bez majke koja umire od alkohola.

Alkohol, marihuanu i tuče iskusio je još kao tinejdžer, jer kako kaže od malena je voleo da se bije. Jedna od najvećih legendi boksa Konstantin D’Amato otkrio je Tajsonov talenat i tada je krenuo njegov put ka uspehu i tronu na svetskom bokserskom šampionatu. U ringu je bio „tigar željan krvi”, a van konopaca nasmejan i ljubazan mladić. Posle smrti trenera 1985. godine Majk se potpuno promenio, kada ga je pod svoje uzeo promoter Don King, koji je u njemu probudio ljutinu, agresivnost i nestrpljenje.

Tajson se inače ženio tri puta i iz tih brakova ima sedmoro dece, nažalost 2009.godine četvorogodišnja ćerka Egzodus je tragično nastradala.

Ima bogatu karijeru:

1.Osvojio dve titule svetskog šampiona u superteškoj kategoriji kao najmlađi bokser u istoriji.
2.Sa 21. godinom Majk je, kao prvi bokser u istoriji, postao šampion u sve tri organizacije – WBA, WBO i WBC.
3.1991. godine u 40 mečeva ostvario je 40 pobeda!
4.Iste godine Tajson je neočekivano izgubio meč od Džejmsa Bustera Daglasa tako što je bio nokautiran u 10. rundi.
5.Njegovi najvažniji protivnici su: Trevor Berbik, Lenoks Luis, Evander Holifild, Kevin Mekbrajd, Džejms Daglas, Henri Tilman.
6.Njegova čelična pesnica i zastrašujući desni kroše u jednom udarcu su pokoravali protivnike.
7.Penzionisao se 2006. godine.
8. Čuvene nadimke kao što su Legenda, Neverovatni, Sa drugog sveta zamenili su Zver i Gvozdeni Majk.

Majk Tajson u svojoj bogatoj bokserskoj karijeri ima i život obogaćen skandalima, pa je tako 1992. godine bio je pritvoren pod optužnicom za silovanje, posle čega menja životni put. Počinje da gubi titule i njegova karijera počinje polako da tone. Najupečatljiviji skandal je ostvario 1997.godine u meču sa Holifildom, kada mu je odgrizao uvo.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>