Svet

Region

Porodica Soprano: Kulturni mafijaši

Serija "Porodica Soprano", proglašena je za od strane kritičara za najveću američku dramu svih vremena.

Porodica Soprano: Kulturni mafijaši



Radnja serije smeštena je u Nju Džersi i vrti se oko mafijaša Tonija Soprana  koji pati od depresije, koja je rezultat dugogodišnjeg stresa zbog posla kojim se bavi, ali i zbog potisnutih emocija koje datiraju iz detinjstva.

Dodatni teret njegovom životu je i zategnut odnos sa suprugom Karmelom Soprano i njihovo dvoje dece Midovom i Antonijem. Udarnu glumačku ekipu čini i Tonijeva šira porodica: njegova majka Livija koja pokušava da manipuliše vlastitim emocionalnim problemima, sestra Dženis, stric Korado Soprano, rođaci Toni Bludeto i nećak Kristofer Moltisani.

Kao i likovi koji igraju u seriji, većina glumaca u „Porodici Soprano" poreklom su Italijani. Mnogi članovi glumačke postave pojavili su se zajedno u filmovima i serijama pre nego što su se pridružili postavi „Porodice Soprano". U seriji igra ukupno 27 glumaca koji su se pojavili u kriminalističkom filmu Martina Skorsezea, „Dobri momci", uključujući i glavne glumce.

Priča o porodici Soprano najpre je počela kao dugometražni film o mafijašu na terapiji koji ima problema sa svojom majkom, nakon čega je reditelj odlučio da adaptira scenario za televizijsku seriju. Interesantno je to što su imena u seriji zapravo prijatelji iz srednje škole samog reditelja.

Ostvarivši veliki komercijalni i kritički uspeh, „Porodica Soprano" je najuspešnija serija na svetskom televizijskom tržištu. Američki kritičari je svrstavaju u red ostvarenja kao „Godfather". Serija je poznata po visokom kvalitetu na svim nivoima produkcije, a često je hvaljena i za scenario i glavne uloge. Osvojila je brojne nagrade, uključujući 21 Emi i pet Zlatnih globusa i postavila se kao jedan od najpoznatijih proizvoda popularne kulture 2000-ih godina. Iako za sada nema ozbiljnih pregovora o potencijalnom skorom snimanju filma o porodici Soprano, mnogobrojni fanovi serije ne gube nadu da će se to za nekoliko godina i ostvariti.     

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Soprano

Povezane vesti:


>