Svet

Region

Džejms Gandolfini kakvog niste znali: Ostavio 50.000 dolara bolesnom sinu svog prijatelja (Foto)

Raspodela imovine nakon smrti legendarnog glumca Džejmsa Gandolfinija, koji se proslavio ulogom mafijaša Tonija Soprana, otvorena je i iznosi oko 70 miliona dolara.

Džejms Gandolfini kakvog niste znali: Ostavio 50.000 dolara bolesnom sinu svog prijatelja (Foto)



Imovina je nakon iznenadne smrti zvezde "Sopranovih" raspoređena njegovoj supruzi, deci i sestrama, kako je glumac i ostavio u testamentu. 13-godišnji sin Majkl kog ima iz prvog braka dobio je 7 miliona dolara i moći će ih podići kada napuni 21 godinu. Osim toga, pripalo mu je i imanje u Italiji koje će deliti sa svojom polusestrom Lilianom kada ona napuni 25 godina, ali i kolekcija skupih satova, kao i sva odeća i nakit popularnog glumca.

"Voleo bih da moja deca ostave imanje u porodičnom vlasništvu dokle god je to moguće", napisao je Džejms u zaostavštini.



Gandolfini je svojim dvema nećakinjama ostavio po 500.000 dolara, sekretarici i ličnom asistentu po 200.000 dolara, kumčetu 100.000 dolara, a ono što je najdirljivije - svom prijatelju s fakulteta i njegovom 12-godišnjem sinu koji boluje od autizma ostavio je po 50.000 dolara. "Bio sam šokiran. On je anđeo čuvar mog sina", izjavio je otac bolesnog dečaka Doug Katz.

Ostatak glumčeve imovine biće raspoređen na jednake delove između njegove dve sestre, druge supruge Debore Lin, i male Liliane koja ima samo osam meseci. Luksuzan stan koji je Džejms Gandolfini imao na Menhetnu takođe će biti podeljen između dece, Majkla i Liliane, s napomenom da Majkl ima pravo da otkupi sestrin deo.



Podsećamo da je glumac iznenada preminuo u Rimu od srčanog udara u 51. godini, dok je sa sinom boravio na odmoru u Italiji. Svet je bio u šoku, a na sahrani se okupilo oko 2000 ljudi kako bi poslednji put ispratili slavnog Tonija Soprana. "Bio je nežan džin neizmerno velikog srca", okarakterisale su ga kolege nakon smrti.

Autor: B.B.
Foto: Splash, Getty Images


Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>