Svet

Region

Sahranjen Džejms Gandolfini: Zbogom, Toni Soprano (Foto)

Američki glumac Džejms Gandolfini, slavni Toni Soprano, sahranjen je u Crkvi Svetog Jovana Bogoloslova u Njujorku. Sahrani su prisustvovale slavne ličnosti, kolege glumci, brojni poštovaoci, kao i guverner njegovog rodnog Nju Džersija Kris Kristi.

Sahranjen Džejms Gandolfini: Zbogom, Toni Soprano (Foto)



Autor televizijske serije "Sopranovi" Dejvid Čejs, jedan od četiri govornika na sahrani, rekao je da je Gandolfini u ulogu mafijaškog bosa Tonija Soprana uneo crte tužnog dečaka, "začuđenog i zbunjenog". Čejs je priredio govor u obliku pisma preminulom glumcu, pisanom u sadašnjem vremenu. On je podsetio na Gandolfinijeve reči: "Znaš li šta šta želim da budem? Čovek. To je sve. Hoću da budem čovek".

Kako je rekao Čejs, te su ga reči začudile jer je Gandolfini predstavljao ono što mnogi žele da budu. On je rekao i da je uvek imao osećaj da gleda malog dečaka. "Tužnog dečaka, začuđenog i zbunjenog", rekao je.



Sahrani su prisustvovali glumci iz ekipe serije "Sopranovi" - Idi Falko, Džo Pantoliano, Dominik Kijanizi, Stiv Širipa, Aida Turturo, Vinsent Kuratola i Majkl Imperioli.

Gandolfini (51) je umro od srčanog udara u Rimu, 19. juna. Rođen je 18. septembra 1961. u Vestvudu, u Nju Džersiju. Imao je bogatu filmsku karijeru, ali je najpoznatiji po ulozi mafijaša Tonija Soprana, gangsterskog bosa koji pokušava da uskladi porodični život i mafijašku karijeru. Za tu ulogu dobio je nekoliko nagrada, među kojima Zlatni globus i tri Emija.



Njegove najpoznatije role su uloge gangsterskog uterivača dugova u filmu Tonija Skota "Prava ljubav", homoseksualnog ubice u filmu "Meksikanac", kaskadera u "Kratkih rukava" i komandanta vojnog zatvora u filmu "Poslednji zamak". Poslednji film u kojem je glumio bio je "30 minuta posle ponoći" Ketrin Bigelou. Bioskipi i pozorišta Brodveja sinoć su njemu u pomen ublažili svetla.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: AP

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>