Svet

Region

Hale Beri u borbi protiv paparaca

Oskarovka Hale Beri govorila je juče u prilog nacrta zakona koji bi ograničio pristup paparacima koji žele da fotografišu decu poznatih i javnih ličnosti.

Hale Beri u borbi protiv paparaca



"Moja ćerka ne želi da ide u školu jer zna da je "ljudi" traže. Iskaču iz žbunja i kriju se iza automobila i ko zna gde još, opsedaju ovu decu kako bi dobili jednu fotografiju", rekla je glumica u Sakramentu.
 
Zakon bi izmenio definiciju maltretiranja i u nju bi bilo uključeno fotografisanje ili snimanje deteta bez dozvole staratelja, a bilo bi zabranjeno i praćenje dece, piše AP.

Zakonom bi bile primenjivane i strože kazne za ljude osuđene zbog takvog ponašanja. Prvi prekršaj značio bi zatvor u trajanju od 10 dana do jedne godine.

Advokati medijskih kuća strahuju da bi zakon mogao da ometa reportere i fotoreportere u potrazi za vestima. U vreme kada svi imaju mobilne telefone sa kamerama i obični "civili" bi mogli da rizikuju krivično gonjenje.

"Legitimnu potragu za vestima smešta u novu definiciju maltretiranje i svakodnevna aktivnost novinara čini kriminalnim i podložnim tužbi", rekao je Džim Evert iz kalifornijskog Udruženja izdavača novina.

Autor: I.M.
Izvor: Tanjug
Foto: Fabfashionfix.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>