Region

Svet

Đorđe Balašević na Kalemegdanu vratio osmeh u Beograd! (Foto)

Sa pola sata zakašnjenja počeo je dugoočekivani prvi koncert Đorđa Balaševića na otvorenom u Beogradu.

Đorđe Balašević na Kalemegdanu vratio osmeh u Beograd! (Foto)



Ovaj koncert obeležilo je mnogo lepih pesama, brojni fanovi i kiša koja je bila veoma uporna da ugrozi ovaj spektakl. Na scenu je u farmerkama, crnom duksu i s kačketom na glavi izleteo Đole, otvorivši "igranku" pesmom "Osmeh se vratio u Beograd".

"Dobro veče, moj Beograde, mislio sam malo na tebe. Gde ste vi sve ove godine?, bile su reči kojima se kantautor obratio brojnim fanovima, dodajući odmah potom: "Nije bitno koliko ću ja pesama pevati, bitno je koliko ćete vi pevati. Ovih dana se piše o velikim koncertima. Kažu, dolaze zvezde sa 17 kamiona! Mi smo došli jednim kombijem".



Potom su se začuli zvuci dobro znane "Neki novi klinci", da bi pošto se u pesmi pominju beli zečevi, ka njemu poletelo dvadesetak igračaka. Poznat po dobroj priči, Balašević je odmah dodao:

"Dugo me nije bilo, sve ono što ste o meni čitali, neke rečenice su se prokurvale u medijima. Znajte, nije bitno koliko je vreme ostavilo trag na vama, već vi na njemu".

Kiša je počela da pada odmah na početku koncerta i u nekoliko navrata, "uporno se vraćala". Većina fanova bila je naoružana kišobranima i kabanicama – da se nađu! I sam Đole je nekoliko puta prokleo kišu, da bi na kraju kada je prestala pokazao srednji prst i otpevao pesmu "Oprosti mi Katrin".



Na koncertu pod sloganom "Osmeh se vratio u Beograd", "Panonskom mornaru" društvo je na bini pravilo čak 20 muzičara. Prvo blok uglavnom su bile lepe balade, koje su prilično uspavale publiku, te se sem jačeg aplauza, nije mogao čuti "glas publike". Đorđe je pesme posvećivao svojoj porodici, prijateljima, onima sa kojima je proveo najlepše trenutke svog života, a pesmu "Olivera", očekivano, posvetio je supruzi.

Potom je publici predstavio svoj bend i svakog ponaosob imenovao iz kog grada dolazi, poštujući red prvo gradove Vojvodine, a nakon toga i Beograđane, kao "domaćine na koncertu".

"Slovenska" i "Samo da rata ne bude" bile su sledeće na repertoaru, a potom i pesme koje su obeležile treći i poslednji deo koncerta, koji su mnogi okarakterisali kao najlepši. "Miholjsko leto", "Provincijalka" i "Slabo divanim mađarski" i "Plava balada" izmamile su suze među prisutnima, a mnogo zaljubljenih parova je zaplesalo.

Da organizacija nije omanula, moglo se videti pri samom prilasku prilično impozantnoj bini širokoj 44 i visokoj 17 metara. Više nego dovoljno da mnogobrojni posetioci uživaju u nastupu svog muzičkog idola. Nakon tri i po sata, Balašević se pozdravio sa publikom i završio odličan koncert propraćen gomilom emocija.



Autor: M.P.
Izvor: Telegraf
Foto: Telegraf, Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>