Region

Svet

RTS: Ugovor sa Moje 3 držimo u strogoj tajnosti!

Posle pobede grupe "Moje 3" na Beosongu, postavlja se pitanje čije su zapravo Nevena, Mirna i Sara? Da li o njihovoj karijeri odlučuje kompozitor Saša Milošević Mare, produkcija TV Prve ili javni servis RTS?

RTS: Ugovor sa Moje 3 držimo u strogoj tajnosti!



Prema propozicijama, svi kompozitori, tekstopisci i izvođači odrekli su se svojih autorskih i drugih prava za pobedničku pesmu u korist RTS-a. "Moje 3", bar tokom priprema i trajanja Eurosonga, pripadaju javnom servisu, koji je dužan da se kompletno stara o tri mlade pevačice do njihovog nastupa na Evroviziji. Posle njihovog nastupa, ponovo ih preuzima TV Prva sa kojom imaju ugovor potpisan povodom učešća u "Prvom glasu Srbije".

Kako saznajemo od Slađane Paunović, portparola TV Prve, odredbe tog ugovora su poslovna tajna. Prošlogodišnjem pobedniku "Prvog glasa" Davoru Jovanoviću ugovor je trajao godinu dana. U svakom slučaju, eventualni uspeh naših devojaka na Eurosongu koristio bi najviše RTS-u, jer bi mogli maksimalno da eksploatišu njihovu pesmu, a odmah iza je i TV Prva, kojoj će se vratiti novac uložen u devojke.

"Propozicije su jasne. "Moje 3" su sada pod ingerencijom RTS- a. Oni se kao dobar poslovni partner konsultuju s nama, jer mi imamo iskustva u radu s devojkama", kaže Slađana Paunović.

Na RTS-u objašnjavaju da su devojke trenutno ‘na pozajmici’.

"Moje tri su sada deo velikog projekta koji se zove Evrovizija i za koji je zadužen RTS i tako će biti do 18. maja. Devojke je preuzeo evrovizijski tim sa višegodišnjim iskustvom, RTS plaća sve troškove njihove pripreme i promocije. Nakon Eurosonga one se vraćaju svojim ugovorima sa Prvom", kažu u PR službi RTS-a.

Kompozitor Saša Milošević Mare otkrio nam je ko je kumovao imenu "Moje 3".

"Ime grupi "Moje 3" dao je direktor TV Prve Dejan Jocić. On smatra da je to dobro ime za ženski bend koji će predstavljati Srbiju na pesmi Evrovizije, jer je jedna iz uže Srbije, druga iz Vojvodine, a treća sa Kosova", kaže Mare. Interesantno je da je direktor Prve osmislio i uloge anđela, đavola i devojke koja treba da se opredeli između dobra i zla, koje su Nevena, Mirna i Sara iznele na sceni.

Autor: B.B.
Izvor: 24sata

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>