Svet

Region

Crna Gora ima male šanse za pobedu na Evroviziji

Na osnovu prognoza kladioničara, Crna Gora nema velike šanse za pobedu na muzičkom festivalu Evrovizija.

Crna Gora ima male šanse za pobedu na Evroviziji



Crna Gora zauzima tek 31. mesto na listi sajta koji sumira kvote deset renomiranih onlajn kladionica. Kotiranje Crne Gore za učešće na takmičenju u švedskom Malmeu, koje će se održati od 14. do 18. maja, ove godine je ipak bolje nego što je bilo 2012.

"Bolji smo nego prošle godine. Nije mi jasno kako ljudi stavljaju kvote i klade se, kada pesmu nisu ni čuli. Sa druge strane, moj lični stav je da se na taj način utiče i na redosled na Eurosongu, jer očigledno je da postoje favoriti koji se odmah izbacuju na kladionicama", prokomentarisao je Sabrija Vulić, portparol "ESC Montenegro".

"Ako imate situaciju da, na primer, Srbija još nije izabrala pesmu, a šesta je po kladionicama, očigledno je da je u pitanju uticaj lobija koji je veoma značajan na Eurosongu. Najvažnije je da imamo dobru pesmu i da će ti momci predstaviti državu u najboljem svetlu. Veliki rezultati zahtevaju velika ulaganja, a mi sa skromnim postižemo dobar posao", pojasnio je on.

I pored toga što pesme velikog broja država, kao i Crne Gore, nisu objavljene, najveće šanse za pobedu imaju Norveška i Danska. Od predstavnika zemalja iz regiona najbolje se kotira Srbija, koja je na listi od 40 izvođača na devetom, dok je Hrvatska na 17. mestu.

Mario Đorđević i Dejan Dedović, članovi benda "Who See", za sada su ostvarili dobar uspeh na kladionicama kada se uporede sa Stefanom Filipovićem, Stevanom Fadijem i Rambom Amadeusom koji su svojevremeno uglavnom bili na pretposlednjem ili poslednjem mestu.

Najbolje kvote, kada je u pitanju predstavnik Crne Gore, imala je Andrea Demirović, koja je u jednom trenutku bila šesta, sa kvotom od 11 do 40. Ipak, Crna Gora do sada nije uspela da se plasira u finale Eurosonga.

Autor: B.B.
Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>