Ostalo

Sme�no

Trikovi s kosom koji će učiniti da izgledate mršavije (Foto)

Ovalnom licu pristaje svaka frizura, ali s obzirom da se retko koja žena njime može pohvaliti, uz odgovarajući pristup i nekoliko frizerskih trikova vaše lice može izgledati savršeno i vizuelno mršavije.

 Trikovi s kosom koji će učiniti da izgledate mršavije (Foto)



Pre nego što se odlučite promeniti frizuru vrlo je važno da definišete oblik vašeg lica. Bilo da imate okruglo, četvrtasto ili izduženo lice ono što je važno je da postignete ovalni efekat, jer upravo ovaj oblik smatra se idealnim.

Dužina
Što se dužine kose tiče, žene okruglog lica i naglašene vilice trebalo bi da izbjegavaju frizuru do brade. Optimalna dužina kratke frizure trebala bi biti na polovini između brade i ramena, a duge preko ramena pa sve do polovine leđa.

Preporuka je stepenasto ošišana kosa jer ona takođe smekšava crte lica, dok ravna jednake dužine lice čini okruglim i naglašenim.

Šiške
Iako su vrlo popularne, šiške nisu za svakoga. Stručnjaci upozoravaju kako bi one ravne i guste trebalo da izbegavaju žene četvrtastog i okruglog lica, jer ga one dodatno proširuju.

No, to ne znači da ih trebate eliminisati u potpunosti. Naprotiv, stepenaste šiške ili one nešto duže koje se na krajevima lica stapaju s ostatkom kose, odličan su izbor.



Razdeljak
Iako frizeri preporučuju da kosa mora imati prirodan pad, igra s razdeljkom vrlo je važna. Žene srcolikog i okruglog oblika lica trebale bi izbegavati razdeljak po sredini i isprobati onaj na stranu, jer će im to vizuelno izdužiti lice. Ako vašoj kosi fali volumen, razdeljak napravite na stranu, ali na strani suprotnoj od prirodnog smera rasta kose.

Boja
Ukoliko želite da osvežite izgled i kosi date dimenziju, odaberite pramenove. Oni ne moraju biti jako izraženi, već tek iznijansirani.

Igra senkama omekšava crte lica. Visoke i krupne žene, na primer, trebalo bi da izbegavaju svetlo plavu jednobojnu frizuru i radije odaberu toplije, smeđe nijanse.



Tekstura
I tekstura kose značajno utiče na izgled, zato je vrlo važno čime tretirate kosu i to počevši od šampona, preko regeneratora pa sve do kozmetike za kosu kao što je gel, lak ili vosak.

Ne preterujte s regeneratorom jer on opušta vlasi i tanku kosu čini beživotnom i opuštenom jer ravna, ispeglana kosa pristaje samo ženama ovalnog ili izduženog lica. Isto važi i za lak za kosu. Frizure s volumenom su dobro došle jer smanjuju lice, ali preteranim tapiranjem i podizanjem kose, pogotovo oko temena, glava izgleda puno veća.



Autor: B.B.
Izvor/Foto: Dnevnik.hr

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>