Svet

Region

Sulejman odgovorio: Halit ne da na sebe i kolege

Prvi put nakon što je turski premijer Tajip Erdogan uputio oštre kritike na račun serije “Sulejman Veličanstveni”, nazivajući televizijski projekat koji je vratio Tursku na Balkan, skrnavljenjem istorije te zemlje, a glumce bestidnicima, začuo se i glas napadnutih.

Sulejman odgovorio: Halit ne da na sebe i kolege



Obračun premijera sa ekipom “Sulejmana” traje duže od mesec dana, a Merjem Uzerli je morala da se povinuje njegovim željama i da se u ostatku serije pojavljuje isključivo sa maramom na glavi. Halit Ergenč, konačno je istupio u ime svih koji predstavljaju seriju i prilikom uručenja nagrade za ulogu “Sulejmana Veličanstvenog”, poručio da je serija u kojoj glumi sa kolegama pobeda turske kinematografije i njen povratak na evropsku scenu, i da je to ono što treba da se slavi.

“Istorijske činjenice prikazane u seriji ‘Sulejman Veličanstveni’ su tačne, ali mora biti jasno da na njima nije akcenat. Reč je o ljubavnoj priči, i u tom svetlu se naš projekat mora posmatrati, a ne kao dokumentarni program. Poslednjih godina napravili smo bezbroj serija i filmova, i to je naš doprinos turskoj sadašnjosti, koja će se jednog dana, nadam se, tumačiti kao slavna prošlost”, poručio je Ergenč.

Autor: S.P.
Izvor: Agencije

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>