Region

Svet

Miki Jevremović: Moje pesme su bolje od klasike!

Nakon što je sedam puta konkurisao, Miki Jevremović je konačno dobio nacionalnu penziju! Zbog njega je sa spiska ispao Dejan Đurović, voditelj i promoter kultne emisije „Dragstor ozbiljne muzike“, što je izazvalo negodovanje glumca Miodraga Radovanovića Mrguda, predsednika komisije.

Miki Jevremović: Moje pesme su bolje od klasike!



- Ovaj izbor otvorio je pitanje da li su drndalajke i kafanske pesme doprinele nacionalnoj kulturi ili je to učinio „Dragstor ozbiljne muzike“, koji je Đurović pokrenuo - rekao je Radovanović za beogradske medije. Iako nije pomenuo Mikija Jevremovića, jasno se zna da je mislio na njega, s obzirom na to da je upravo Miki upao na Đurovićevo mesto.

Ovim povodom pozvali smo novopečenog „nacionalnog penzionera“, koji nam je rekao:

- Ne znam šta je predsednik žirija mislio pod tim da je to drndalajka i kafanska muzika, očigledno ne prati moj rad. Moje pesme se slušaju 50 godina i samim tim su postale evergrin. One su bogatije od „Dragstora ozbiljne muzike“, imaju bolju i veću harmoniju, bolje su kad je reč o aranžmanima i imaju poetsku notu bolju od ozbiljne muzike. Žao mi je ako neko misli tako, ja sam se celog života zalagao za kulturu, što dokazuju i moje pesme i mnogobrojne nagrade. Nažalost, u muzici su se pomerile vrednosti jer polukompozitori prave polupesme za polupevače koji pevaju muziku lakih nota. Proradila je plastika, ne samo na telu već i u muzici - rekao je Jevremović.

Autor: S.P.
Izvor: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>