Region

Svet

Zlatna kolekcija Mikija Jevremovića u prodaji

Bogata muzička karijera Mikija Jevremovića zaokružena je Zlatnom kolekcijom njegovih najvećih hitova u izdanju Croatia Records-a. Na posebnom dvostrukom izdanju nalazi se ukupno 46 dobro poznatih pesama ovog vrsnog izvođača nastalih i objavljenih tokom šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina.

Zlatna kolekcija Mikija Jevremovića u prodaji



Miki Jevremović svojevremeno je bio jedan od najpopularnijih pevača zabavne muzike na ovim prostorima. Miljenik svih, a naročito ženskog dela publike, isticao se glasom koji je bio "gotovo uvek na rubu jecaja" i posebnom hrabrošću okušavanja u različitim muzičkim žanrovima uz zadržavanje "umetničkog integriteta". Karijeru je započeo prepevima poznatih internacionalnih hitova, da bi preko originalnog grčkog sirtakija, starogradskih pesama i romansi postao kralj zabavnog popa. Početak Jevremovićeve karijere obeležile su pesme "Mama", "Korina" i "Osamnaest žutih ruža", a kasniji hitovi bili su "Ako jednom vidiš Mariju", "S kim si kad je tužno vreme" i "Pesnikova gitara". S pesmama "Pijem“, "Umreću bez tebe", "Što da mu kažem" i "Lastavica gnezdo vila" odneo je pobedu u konkurenciji kompletne jugoslovenske estrade na festivalu zabavne muzike "Pjesma ljeta", a pesma "Ludo more" sa Splitskog festivala do danas je postala antologijska za sve dalmatinske klape koje imalo drže do sebe.

"Bilo je teško odabrati 46 pesama koje su se našle na ovoj kompilaciji, ali  u dogovoru sa urednikom izdanja Sinišom Škaricom, napravili smo izbor. Zahvalan sam kući Croatia Records što je uradila ovu kolekciju posvećenu mom radu. Sa vrlo opisnom knjižicom od 24 strane urađena je na svetskom nivou", rekao je MIki.

Za karijeru koja traje preko 40 godina, milionske tiraže na prostorima bivše države, brojna priznanja i nagrade zaslužni su i hitovi "Meseče, ti stari druže", "Adio", "Grkinja", "Staro vino", "U kamenu pesma piše", "Jedina moja"  i mnogi drugi. Miki Jevremović posebnu pažnju posvećivao je izvođenju pred publikom, a iza sebe ima nastupe na brojnim festivalima u bivšoj Jugoslaviji, uključujući Zagrebfest, Festival Opatija i Vaš šlager sezone. Posebno je bio veran Splitskom festivalu, gde je tokom svoje karijere postao ljubimac izbirljive dalmatinske publike i nesuđeni vladar Prokurativa.

Zlatna kolekcija Mikija Jevremovića savršen je vremeplov u zlatno doba zabavne muzike, glamuroznih festivala i bezvremenskih hitova. Možete je nabaviti u  prodavnici Jugoton po ceni od 890 dinara, i preslušati na Deezeru.

Autor: B.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>