Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Suzana Mančić spremila najsočniju krmenadlu (Foto)

Zbog jučerašnje kazne, Dinča dobija zadatak da svim takmičarima iseče crni luk koji će upotrebiti za spremanje jela. Pored crnog luka, svako od takmičara dobija korpu sa još pet namirinica za spremanje jela koje moraju upotrebiti, što znači da neće ići u prodavnicu. Pored toga, moraju da koriste male kućne aparate koji se nalaze na njihovim stolovima.

Prvi kuvar Srbije: Suzana Mančić spremila najsočniju krmenadlu (Foto)



Većina kuvara je nezadovljna svojim namirnicama, ali ipak danas moraju pokazati svoju umešnost i maštovitost. Žiri je dao znak i takmičari kreću sa kuvanjem, a Dinča sa seckanjem luka. Sve vreme sa njim ide i Petar, koji smatra da se Dinča dobro snašao u "odrađivanju" svoje kazne, ali i da je ona mogla biti jos strožija. Posle 45 minuta predviđenih za kuvanje, žiri daje znak da je takmičenje gotovo i kreće sa ocenjivanjem jela.



Prvi izlazi Marko sa svojim čamcem od patlidžana punjenim mesom i sosom od brokolija, pa dobija pohvale od žirija za tehniku i prezentaciju. Marija je takođe pohvaljena za serviranje punjenog patlidžana, ali je meso presušeno. Bojana je pravila salsu od mešanog povrća i senfa, ali je tikvice malo više prepekla. Dobila je pohvale za ukusno i lepo aranžirano jelo. Dinčinoj piletini su falili začini, a Romaninoj sočnost.

Za svoje nežno "devojačko" jelo Ana je dobila sve pohvale, kao i Cakana za svoj preliv. Aleksandri Janković su zamerili što je u blender stavila neočišćenu pomorandžu, pa su u jelu našli parčiće kore. Nemanjine ražnjić-zalogaje i kuglice od blitve je žiri pohvalio, i on je zadovoljan jer u svakoj emisiji dobija samo pohvale od žirija, a to mu jako znači.



Suzana jedina nije odvojila kosku od krmenadle i žiri je tim potezom pozitivno iznenađen, jer je baš zbog toga njena šnicla zadržala sočnost. Anja je ponovo imala primedbe na Petrove savete oko aranžiranja i slaganja boja jela na tanjiru, a Mišelov punjeni svinjski but i prekuvani brokoli nisu zadovoljili žiri.

Posle degustacije svih jela, žiri je izuzetno zadovoljan današnjim kuvanjem i poziva Anu i Bojanu da izađu ispred njih. Obe dobijaju pohvale za svoja jela, ali nijedna od njih danas neće biti pobednik, već je to Suzana koju je žiri prekinuo u konzumiranju svog pobedničkog jela. Zahvaljujući svojoj sočnoj krmenadli, ona je u ovom izdanju pobednica i za to će biti nagrađena.



Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>