Region

Svet

Ekskluzivno: Uskoro novi album Kaliopi, a premijerno novi spot za pesmu Vučica (Video)

Nakon što su obnovili međusobnu saradnju sa realizacijom evrovizijske pesme "Crno I belo", Kaliopi i kompozitor Romeo Grill su odmah nakon Baku otpočeli realizaciju novog albuma.

Ekskluzivno: Uskoro novi album Kaliopi, a premijerno novi spot za pesmu Vučica (Video)



Ovaj album će sublimirati celokupnu energiju i inspiraciju koja je čučala u njima ovih minulih godina, a koja kod ovog poznatog i dokazanog tandema znaci – “Balkan soul-pop”.

Sa 10 novih pesama na albumu, za koje je Romeo Grill kompletan autor, Kaliopi će produžiti priču legendarnih "Bato", "Kofer ljubavi" i mnogih drugih ExYu hitova, kao dokazan makedonski brend, spreman da još više učvrsti svoju poziciju na Balkanu.

Album se snima u Švajcarskoj, Nemačkoj i u Makedoniji, u jednoj prekrasnoj atmosferi i sa mnogo izvanrednih muzičara iz celog regiona.

Dok album ne ugleda svetlo dana, javnost će od danas moći da čuje i vidi prvi singl albuma sa naslovom “Vučica”.  Za njega je snimljen i videoklip, za koji je režiju radio Aleksandar Ristovski – Princ, čovek koji je izradio i evroviziski spot za Kaliopi, kao i mnogo drugih spotova u njenoj karijeri.

“Ovaj album predstavlja jedno predivno i veliko iskustvo za mene, jer je sasvim novo. Radim sa jednim “novim” Romeom, a on sa jednom drugačijom Kaliopi. Najlepše u ovom procesu je otkrivanje trenutka da za svo ovo minulo vreme od 12 godina muzike jedan bez drugog, da smo i te kako bili prisutni u sopstvenim kreiranjima. S drugim rečima-mi kao da se nikad nismo ni rastali. Romeo Grill je definitivno i po definiciji autor, koji ume sa svojim pesmama da dotakne moju dušu i da me natera da nadmašim sebe čak i tamo gde najmanje verujem”, kaže Kaliopi.

“Mnogo je teško da se nađe motivacija, za jednog umetnika kao što je Kaliopi, jer ona je postigla sve u svojoj karijeri – od brojnih nastupa, koncerata, albuma, nagrada, hitova, pa čak i evergrina. Tako da sam presrećan što smo oboje naišli na jedan veliki korak i sa ovim albumom nam nije cilj da dotaknemo zvezde, već da se okrenemo ljudima koji verno prate Kaliopi svih ovih godina. Oni su razlog za ovaj album i to je naša motivacija”, kaže o ovoj saradnji Romeo Grill.

Premijerno na portalu svetplus.com pogledajte spot za pesmu "Vučica", koji najavljuje novi album.



Autor: Sokol Vuk
Foto: PR City Records

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>