Svet

Region

Danas je tačno 15 godina od smrti princeze Dajane (Video)

Na današnji dan pre 15 godina, život je izgubila princeza Dajana , "Princeza srca" kako su je mnogi zvali. Okolnosti njene smrti do današnjeg dana ostale su nerazjašnjene.

Danas je tačno 15 godina od smrti princeze Dajane (Video)



U tragediju koja se dogodila pre punih 15 godina, u kojoj je život izgubila princeza od Velsa, sumnja se da je upetljana i kraljevska porodica, niko nikada nije odgovarao pred sudom niti bio službeno prozvan.

Ledi Di bila je nekonvencionalna princeza koja je šokirala svet izjavama poput one da "biti princeza nije onako kako je zamišljala". Iskrena i otvorena, osvojila je simpatije mnogih, ali i navukla na sebe bes kraljevske porodice.

Otvoreno je progovorila o tome da je nesrećna u braku, kao i o suprugovoj neveri. Princ Čarls, naime, princezu je prevario već na medenom mesecu sa dugogodišnjom ljubavnicom Kamilom Parker Bovels koju je kasnije i oženio.

Diana je svoj život posvetila sinovima, koje je često odgajala mimo kraljevskog protokola, ali i humanitarnom radu. Njen stariji sin, princ Vilijam, navodno je izjavio kako mu je teško palo što njegova majka nije imala priliku da prisustvuje njegovom venčanju i upoznati njegovu sadašnju suprugu, Kejt Midleton, koja oseća isto.

Nagađa se da se kraljevska porodica urotila protiv nje jer je posle razvoda počela da se ponaša slobodnije i u medijima počela da servira bračne probleme.

Uprkos službenim istragama nakon njene pogiblje u Parizu koja se u svetu prikazala kao automobilska nesreća, do danas je ostalo nerazjašnjeno ko su bili motoristi koji su ušli u tunel u kome se nesreća dogodila, ko je vozio auto koji je zasmetao automobilu u kome je bila Lejdi Di sa ljubavnkom Dodijem Al-Fajedom i zašto je vozilu hitne pomoći trebalo 37 minuta da stigne na mesto nesreće i time zapečati sudbinu nikad prežaljenoj "Princezi srca", kako su je od milja zvali.

Kontroverzni dokumentarac Keita Alena "Unlawful Killing" podržava teoriju urote iza koje stoji kraljevska porodica koja je bila u dosluhu sa policijom, sudovima, francuskim patolozima i vladom, a ovih dana se snima i film "Caught in Flight" na istu temu, sa Naomi Vots u glavnoj ulozi.



Autor: J.B.
Foto:internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>