Svet

Region

Neobični trenutci na otvaranju OI: Mr. Bin u orkestru, kraljica u skeču sa Džejms Bondom (Video)

Sinoć su u Londonu otvorene Olimpijske igre, treće po redu koje se održavaju u Velikoj Britaniji. Ceremoniji je pored brojnih poznatih ličnosti prisustvovalo i 10.000 sportista iz preko 200 zemalja sveta.

Neobični trenutci na otvaranju OI: Mr. Bin u orkestru, kraljica u skeču sa Džejms Bondom (Video)



Ipak, pored brojnih sportista, na otvaranju je učestvovao i niz uticajnih osoba, od kraljice Elizabete II. pa sve do Dejvida Bekama i Muhameda Alija.



Olimpijske igre svečano su otvorene na terenu Olimpijskog stadiona nazvanog Otok čuda. Za neverovatnu scenografiju bio je zadužen oskarovac Deni Bojl koji je sve pretvorio u bajkovito selo i kroz svoju scenografiju ispričao autentičnu priču o Britancima.

Među "najčudnije" trenutke ovog spektakla koji je trajao tri i po sata svakako treba svrstati  ljude koji izlaze iz rupe na livadi, ogromnu Kruelu, Voldemorta koga napada vojska Meri Popins, dvojnica kraljice koja iskače iz aviona i plesna tačka koja uključuje bolničko osoblje i bolesnu decu.



Naravno, tokom otvorenja svirao je Londonski simfonijski orkestar, a i tamo su gledaoci mogli primetiti jedno vrlo poznato lice - Mr. Bina koji je svirao klavijature.

I sama kraljica dala je svoj doprinos Olimpijskim igrama  zajedno sa Danielom Krigom, koji je za ovu priliku ponovno igrao ulogu Džejms Bonda.

Popularni Dejvid Bekam doneo olimpijsku baklju na stadion i to gliserom. Nakon toga je preuzeo Stiv Redgrave da bi je predao mladim britanskim sportistima koji su upalili plamen. Baklja je napravljena od dvesta cevi na kojima se nalazio plamen, a na svakom od njih napisano je ime države koja se takmiči na OI.



Zabavno-muzički program upotpunili su Majk Oldfild, Artik Monkis i Pol Makartni. Da bi ovaj događaj izgledao savršeno, pobrinulo se 15.000 volontera, a na samoj ceremoniji bilo je 120 svetskih vođa i 62.000 posetioca iz celog sveta. Na igrama će učestvovati preko 10.000 sportista iz 204 zemlje.



Autor: J.B.
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>