Ostalo

Sme�no

Dobila otkaz jer je suviše seksi!

Trideset trogodišnja samohrana majka, Portorikanka, Debrali Lorenzana, tužila je "Citigroup", jer je jedn njihova banka otpustila, uz obrazloženej da je isuviše seksipilna i da svojim izgledom ometa kolege.

Dobila otkaz jer je suviše seksi!



Kako tvrdi Debrali, ona je iz banke otpuštena, kako su joj objasnili, jer je njen izbogr garderobe suviše "dekoncentrišuće" delovao na muškarce, koji uglavnom rade u kancelariji. Kako piše u njenoj tužbi, šef joj je rekao da "zbog oblika njene figure, njena odeća dekoncentriše kolege i nadređene, kojima je to previše teško da podnesu".

Ova mlada žena dobila je od šefova spisak garderobe koju ne sme da nosi na posao, a tu su se našle uska suknja, strukirani sako i polo majca. Međutim, Lorenzana je odlučila da ima pravo da se oblači kako želi, dok to ne krši uopštene profesionalne kodekse.

’Nisam mogla da verujem šta mi govore. Rekla sam im: Mora da se šalite. Dekoncentrišuća za koga? Za vas? Moji klijenti se ne žale. Odakle ja dolazim, žene vole da se doteruju, našminkaju i nalakiraju nokte čak i za odlazak u prodavnicu. Vaspitana sam po latinoameričkim običajima, a mi smo ženstvene. Žene u Portoriku se brinu o sebi’ kaže Debrali.

Njen advokat smatra da je slučaj vrlo jednostavan. ’To je kao kada bi muškarci rekli da ne mogu da razmišljaju jer im je penis podignut, da o vama ne mogu da razmišljaju osim na seksualan način i da ne mogu da vas pogledaju bez misli o seksu sa vama. I sad je na vama, predivne žene, da smanjite svoj seksipil da bi mi mogli da se fokusiramo’ kaže advokat Džek Takner.

debra

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>