Region

Svet

Sahranjen deda Novaka Djokovića (Foto)

Vladimir Đoković, deda Novaka Đokovića, sahranjen je juče na Novom groblju u Beogradu. Pored najuže porodice, sinova i snaja i unuka, sahrani je prisustvovao i predsednički kandidat Boris Tadić.

Sahranjen deda Novaka Djokovića (Foto)



Ispred kapele okupljenima se obratio stari prijatelj Vladimira Đokovića iz Zvečana, gde je Novakov deda odrastao i zasnovao porodicu.“Vladimir je bio divan čovek, hval a ti što si mi dopustio da ti više od 50 godina budem prijatelj. Vladimiru je porodica bila najvažnija, tako je vaspitavao i svoje sinove. Ostavio je divan trag i u našim životima, hvala mu.”



U povorci koja je krenula, bili su prisutni i selektor Dejvis kup reperezentacije Bogdan Obradović, prvi Novakov trener Jelena Genčić, generalni sekretar Teniskog saveza Dušan Orlandić, direktor rukometnog kluba Crvena zvezda Igor Butulija, Savo Milošević.

Nad grobom svog oca kratak govor održao je Srđan Đoković, Novakov otac.
“Ostao je otvorenog i snažnog duha do poslednjeg dana. U bolnici u kojoj je ležao i dan pre smrti gledao je Novaka i šeretski rekao doktoru:



“Novak očisti i ovoga!” Drago mi je što je doživeo uspeh svog unuka za koga je bio vezan, a znam da i sada Novak misli o njemu iako igra važan meč. Živeo je moj otac onako kako je želeo svoje poslednje godine, među prijateljima i komšijama koje je voleo. Tražio je samo veliki televizor da može da gleda Novaka”, rekao je Srđan Đoković i završio rečima da je njegov otac proživeo lep život i da nije vreme za tugu.



Izvor: Puls

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>