Region

Svet

Merilin Menson dolazi u Beograd

Jednodnevni muzički festival pod nazivom "IQ Music" 9. juna organizovaće Beogradska arena i Beogradska kulturna mreža, uz podršku Jelen Live, a zvezda večeri biće američki umetnik Merilin Menson, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Merilin Menson dolazi u Beograd



Pod sloganom "Misli svojom glavom", festival će u Beogradskoj areni okupiti, kako je rečeno, muzičare specifičnog umetničkog izraza, koji već duže vreme privlače pažnju publike i medija kvalitetom i autentičnošću svoje muzike, pri čemu se neće vezivati za određeni žanr.

Osim kontraverznog Mensona, koji je provokativnim imidžom i društveno - angažovanim pesmama postao savremena ikona alternativne rok muzike i pop kulture, nastupiće bendovi "Lajbah" (Slovenija), "Mizar" (Makedonija), "Blok aut" (Srbija) i "Drti Vegas saund sistem" (Dirty Vegas sound sistem) iz Velike Britanije.

Festival će otvoriti bend koji pobedi na konkursu Beogradske arene i Beogradske kulturne mreže. Svi zainteresovani bendovi u regionu mogu da se prijave na konkurs tako što će snimiti obrade pesama "Par godina za nas" (EKV), "Crno-bijeli svijet" (Prljavo kazalište) i "Sweet dreams" (Menson).

Glasanje će se odvijati na "Fejsbuk" stranici festivala, a bend koji dobije najviše "lajkova" sviraće 9. juna u Beogradskoj areni.

Publika će tokom 10-časovnog programa imati priliku da čuje već redovne goste Beograda, grupu "Lajbah", koja na turneji promoviše svoj saundtrek za film "Iron Sky", zatim britanski haus trio "Drti Vegas", najpoznatiji po internacionalnom hitu "Days go by", pionire "darkvejva" u regionu, makedonski "Mizar", kroz čiju muziku se provlači balkanski etno.

Od 23 sata na scenu bi trebalo da izađe Menson, koji prvi put nastupa u Srbiji. Na koncertu u trajanju od 90 minuta predstaviće novi album "Born Villain", sa kojeg je i nedavno objavljeni singl "No Reflection".

Program festivala upotpuniće i kultna beogradska grupa "Blok aut", čiji se osoben i upečatljiv zvuk uklapa u koncept festivala.

Direktor Beogradske arene Dejan Petričević rekao je da je "IQ Music" (Ajkju Mjuzik) festival na koji će dolaziti "čudni momci", koji predstavljaju senzaciju i izrazio uverenje da će i ovaj festival naći svoju publiku.

Petričević je objasnio da je ovo prvi u nizu velikih događaja koje Beogradska arena priprema u saradnji sa Beogradskom kulturnom mrežom u narednih pet do šest godina, kako bi u svakom kvartalu imali prepoznatljiv događaj.

Direktor Arene je najavio od sledeće godine manifestacije sa izvođačima sa takozvane "A liste" i dolazak najvećih imena iz sveta muzike u srpsku prestonicu.

On je dodao da je reč o događajima za 50 do 100 hiljada ljudi koji će se održavati na otvorenom.

Planirano je da "IQ Music" festivalu prisustvuje između 6.000 i 10.000 ljudi, ali Petričević je rekao da, ako bude veće interesovanje, Arena može da primi 18.000 ljudi.

Ulaznice po cenama od 2.890 za parter i 2.990 dinara za tribine biće uskoro u prodaji.

Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>