Region

Svet

Region

Premijerno prikazan film Ustanička ulica (Video)

Igrani film "Ustanička ulica" u režiji Miroslava Terzića premijerno je prikazan sinoć u Centru "Sava" pred mnogobrojnom publikom.

Premijerno prikazan film Ustanička ulica (Video)



Zbog specifične teme ovaj film je izazvao veliko interesovanje još tokom snimanja, a premijeri su prisustvovali i ministar odbrane Dragan Šutanovac, šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer, tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i njegov zamenik Bruno Vekarić, kao i mnogobrojne ličnosti iz kulturnog i javnog života Srbije.

Reditelj Terzić, glavni glumci - Gordan Kičić, Rade Šerbedžija, Uliks Fehmiu i drugi članovi ekipe ušli su u Centar "Sava" po crvenom tepihu, a posle projekcije poklonili se publici praćeni dugim i burnim aplauzom.

Prema prvim utiscima gledalaca, "Ustanička ulica" je ozbiljan i težak, a istovremeno interesantan i dobro snimljen film na aktuelnu temu.

Ovaj politički i psihološki triler sa elementima drame naslovljen je po adresi Specijalnog suda i prati istragu ratnih zločina s početka 90-ih godina 20. veka. Scenaristi su Đorđe Milosavljević i Nikola Pejaković, a stručni saradnik novinar Filip Švarm.

Glavni lik je mladi tužilac (Kičić) koji od šefa (Šerbedžija) dobija naizgled zatvoren slučaj o ratnim zločinima i sticajem okolnosti nalazi pripadnika nekadašnjih paravojnih formacija (Fehmiu), koji živi sa lažnim identitetom.

Tragovi vode do visokih krugova u policiji i pravosuđu, mladi tužilac ne odustaje od potrage za istinom, što će dovesti do teških posledica po njegovu porodicu.

U odličnom glumackom ansamblu su Jelena Đokić, Milica Mihajlović, Predrag Ejdus, Petar Božović, Bojan Žirović, Aleksandar Đurica, Marko Janjić, Miki Krstović, Marko Baćović.

Direktor fotografije je Miladin Čolaković, montažer Dejan Urošević, scenograf Aljoša Spajić, kostimograf Zora Mojsilović, kompozitor Ivan Brkljačić. Izvršni producent je Snežana Penev.

"Ustanička ulica" je prvi realizovani projekat u produkciji Kičićeve kompanije "Filmkombajn". Snimanje su podržali Ministarstvo kulture, Filmski centar Srbije, RTS, delegacija Evropske unije u Srbiji i mnoge druge institucije. Na redovnom bioskopskom repertoaru biće od 15. marta.



Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>