Region

Svet

Miroslav Ilić na poklon dobio trubu

Prvi od dva tradicionalna rođendanska koncerta Miroslava Ilića, održan je sinoć u Sava centru. Koncert je počeo sa "akademskim" zakašnjenjem od 15 minuta, kada je dvorana već uveliko bila puna, a publiku je već prvim taktovima na noge podigao najbolji trubač na svetu Dejan Petrović sa svojim orkestrom, koje je Miroslav najavio kao jedine goste. Odmah potom, Miroslav je zapevao "Šumadijo", što je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom. Odeven u elegantno crno odelo i belu košulju, Miroslav se publici obratio rečima:

Miroslav Ilić na poklon dobio trubu



"Dobro veče, hvala vam poštovana publiko najbolja na svetu. Poštovani prijatelji, ja uvek kažem, ako vam se igra, igrajte, ako vam se peva, pevajte. Tek smo počeli". Potom su se ređali hitovi kao što su "Moravsko predvečerje", "Rastanka se našeg sećam", "Joj Rado, joj Radmila"... U publici je, naravno, bio pevačev zet, ministar odbrane Dragan Šutanovac sa suprugom.

Publika je već posle treće pesme bila na nogama i kao jedan pevala poznate hitove. Miroslav je pozdravio orkestar Miše Mijatovića, i prateće vokale iz Mrčajevaca, svog rodnog mesta. Prisutni su u salu uneli prilične količine alkohola, što je dodatno pojačalo doživljaj, međutim, koncert je prošao bez ikakvih incidenata. Bina je bila dekorisana sa dva drveta koja podsećaju na zimu.

Na pesmu "Amerika" nije ostala ravnodušna ni manjina koja je do tada sedela, te je na balkonu, a i u parteru nastao opšti haos! Ozvučenje je bilo na momente problematično, te su se delovi nekih pesama slabije čuli. Ipak, to nije smetalo publici da zajedno sa Miroslavom otpevaju na sav glas "Lažu da vreme leči sve" i "Božanstvena ženo", dok se na pesmu "Jesen sedamdeset i neke" publika malo primirila, ali tempo sporija-brža pesma kao i numera "Smej se smej" ponovo su digli sve a noge. Posle "Ova noć ima čudnu moć" Miroslav je sa pratećim vokalom izveo svoj veliki hit, koji u originalu peva sa Lepom Brenom "Jedan dan života". Na pesmu "Polomiću čaše od kristala" zaigrao je i ministar Šutanovac, a nije seo ni dok je trajala "Luckasta si ti".

A onda je usledilo iznenađenje za samog Miroslava. Publici se obratio rečima: "Uživajte! Nismo stigli ni do pola" i najavio "prvu trubu sveta", Dejana Petrovića, koji mu je za rođendan poklonio upakovanu - trubu! Vidno iznenađen, Miroslav se od srca zahvalio Dejanu, koji je, nakon toga, odsvirao "Igrale se delije", na oduševljenje svih prisutnih. Potom je usledio "Moravac", kao i "Užičko kolo", te se publika uhvatila za ruke i zaista odigrala kolo.

Potom je Miroslav otpevao "Devojka iz grada", "Dajem reč", "Pozdravi je pozdravi", "Jano, Jano", "Tebi", "Nije život jedna žena", "Zoveš me na vino", "Voleću te do kraja života"... Pevač je još jednom pozdravio prisutne rečima:

"Hvala vam na druženju i raspisaću konkurs uskoro da vidim da li neko ima publiku bolju od mene?".

Kraj koncerta je označio deo u kome je publika pevanjem naručivala pesme, te je Miroslav opet otpevao "Nije život jedna žena", "Ova noć" i "Smej se smej". Miroslav je želje publike otpozdravio sa: "Razumeo!", uz salutiranje, što publici, što ministru odbrane, koji je potom poželeo da čuje "Hiljadu suza majko", a njegov izbor publika je pozdravila ogromnim aplauzom. Koncert koji je trajao dva i po sata, Miroslav je završio rečima:

 "Hvala vam mnogo, vidimo se i sutra, mnogo vas volim, neka vas Bog čuva i neka ste živi i zdravi".

Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>