Region

Svet

Region

Film "Parada" sa titlom za osobe sa oštećenim sluhom u bioskopu Šumadija

Film "Parada" Srđana Dragojevića, koji je do sada videlo 150.000 gledalaca, od ove sedmice biće prikazivan u bioskopu "Šumadija" na Banovom brdu sa srpskim titlom za osobe sa ostećenim sluhom, saopštio je distributer "Sinefest".

Film



Producent Biljana Prvanović izjavila je da je ovo "simboličan gest i veoma važan, posto je u filmu 'Parada' inače reč o neophodnosti da se komunicira i da se samo komunikacijom ljudi mogu približiti jedni drugima i prevazići razlike i predrasude". Scenarista i reditelj Dragojević objasnio je da je došao na ovu ideju kada mu se prodavačica u prodavnici u susedstvu požalila kako bi njena ćerka volela da vidi film u bioskopu, ali nije u stanju, jer ima oštećen sluh.

"Bila je zaista srećna kada sam joj, posle nedelju dana, javio da je zahvaljujući njoj i njenoj ćerki ova ideja već realizovana", dodao je Dragojević. U Srbiji živi 50.000 osoba sa ostećenim sluhom, a između sedam i deset hiljada u Beogradu. Ovo je, kako je naveo distributer, prvi put da Beograđani sa oštećenim sluhom imaju priliku da u bioskopu pogledaju domaći film.

Izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>