Region

Svet

Region

Parada proglašena za najbolji film u Portugalu

Na 28. međunarodnom filmskom festivalu FESTORIA u Setubalu (Portugal), film Srđana Dragojevića "Parada" osvojio je nagradu "Zlatni delfin" - Grand Pri festivala za najbolje ostvarenje, kao i nagradu publike, saopštio je distributer "Cinefest".

Parada proglašena za najbolji film u Portugalu



"Ovo je sedma nagrada publike za "Paradu" na međunarodnim festivalima, ali prvi Grand Pri koji dodeljuje žiri. Zaista je neobično, ali i velika čast da se žiri složio sa ocenom publike o najboljem filmu. Zaista nisam čuo da se to ikada ranije dogodilo na nekom festivalu", rekao je Dragojević.

"Meni je posebno zadovoljstvo što je posle ove druge nagrade film otkupljen za distribuciju u Portugalu i da će i šira publika imati priliku da ga vidi. Naš film nije igrao u Portugalu decenijama. Takođe, veoma mi je drago što je Branko Šmit dobio nagradu za režiju za odličan film "Kanibal vegetarijanac" koji bih voleo da vidi i naša publika u Srbiji", dodao je Srđan.

Festival FESTORIA održan je od 21. do 30. septembra i na njemu je prikazano 180 filmova iz oko 40 zemalja. Hrvatska je ove godine bila počasni gost, a "Delfina" za karijeru na ovogodišnjem izdanju festivala dobio je Rade Šerbedžija.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>