Region

Svet

Region

Bata Živojinović: Dosadilo mi je više da ležim

Zdravstveno stanje Bate Živojinovića znatno se poboljšalo. Slavni glumac se već šest dana na Kubi leči od gangrene i toliko se dobro oseća da želi da se vrati u Srbiju pre isteka tronedeljne terapije.

Bata Živojinović: Dosadilo mi je više da ležim



Malopre je zvao telefonom i priča da hoće da se vrati u Srbiju. Kaže da ne može više da se izležava (smeh). Eto, je l’ vidite kakav je on? Jak čovek. Ne drži ga mesto, čim je osetio da mu je bolje, odmah hoće kući - priča rođaka koju smo juče zatekli u stanu Lule i Bate Živojinović.

Ona kaže da je ćerka Jelena, koja s porodicom živi u Havani, stalno uz njega i da se protivi njegovoj nameri da prekine lečenje nakon prvog poboljšanja. I supruga Lula mu kaže: „Lezi, čoveče, i leči se“, a Batinoj odluci najviše se protivi doktor Montekin, Kubanac koji ga leči, jer smatra da trenutno poboljšanje ne znači i izlečenje. Ali poznajući Batinu tvrdoglavost, i sada će, kao i mnogo puta, uraditi po svome.

Živojinović kaže da čuveni doktor Montekin, koji je lečio i Uga Čaveza, predsednika Venecuele, kao i mnoge druge značajne ličnosti, jedini na svetu ima lek za gangrenu.

"Taj lek je spremljen po srpskoj recepturi od specijalnih belih crva kojima su naši seljaci lečili vojnike u Prvom svetskom ratu. U Srbiji više nema ljudi koji to umeju, tradicija se nije prenela i sačuvala, ali mi je doktor Montekin rekao da je on upravo na osnovu tih predanja započeo eksperimente i načinio svoj serum" - ispričao nam je Bata pred polazak.
 
Pomoć ovog lekara Živojinović je prvi put zatražio pre nekoliko godina, kada mu je Montekin za tri dana izlečio gangrenu.

Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>