Region

Svet

Region

Bata Živojinović: Tužan sam što 80. rođendan ne proslavljam sa decom (Foto)

Glumačka legenda Velimir Bata Živojinović neuništiv je u svojim ulogama, ali i u privatnom životu, što je pokazao u poslednjih godinu dana tokom kojih je izborio bitku sa teškom bolešću i svoj jublarni, osamdeseti rođendan, dočekuje pun elana i planova za budućnost.

Bata Živojinović: Tužan sam što 80. rođendan ne proslavljam sa decom (Foto)



I dok danas prima čestitke od supruge Lule i najbližih prijatelja, jedna stvar tišti slavnog Valtera i baca senku na njegovu sreću - činjenica da ćerka Jelena i sin Miljko nisu uz njega u tom lepom trenutku.

"Slavim osamdeseti rođendan u krugu porodice, prijatelja i lekara koji su mi pomogli. Okupljamo se na lepom druženju. Deca mi nisu tu i velika mi je tuga što s njima ne slavim 80. rođendan, ali oni zbog poslovnih obaveza nisu mogli da dođu u Srbiju. Osamdeset godina je jako lepa brojka i to valja proslaviti kako treba, tako da će uz mene biti svi pravi prijatelji", rekao nam je Živojinović, a na pitanje kakvo je njegovo zdravstveno stanje, glumac nam se pohvalio odličnim rezultatima terapije:

"Mnogo se bolje osećam i zahvaljujem se svim lekarima koji su mi pomogli da prebrodim krizni period koji je iza mene. Na mojoj proslavi su i doktori koji su mi pomogli, Ranko Todorović, Draganac i Milica Lazović, koji su sve vreme uz mene i neizmerno sam im zahvalan. Ja sam se nedavno vratio iz banje Selters, gde sam bio 25 dana i njihove terapije mi mnogo pomažu. Ja sam čudo od čovaka i veliki sam optimista", dodao je legendarni glumac, a onda ispričao kako će uskoro obradovati mnogobrojnu publiku koja je poželela njegova dela.



"Imam još projekata u planu i ako Bog da, od septembra ću raditi na nekom od njih. Gluma je smisao mog života, i to je ono što me ispunjava. Lula je uz mene u svakoj mojoj odluci i podržava me da nastavim sa radom. Tako da, uskoro me možete videti na nekom novom projektu, ako se uspešno oporavim", ispričao nam je raspoloženim glasom Bata.

Podsećanja radi, Velimir Bata Živojinović je u julu 2013. godine doživeo moždani udar od kog se do danas uspešno opravlja, a kako njegovi bližnji tvrde takav borac se retko rađa.

Autor: B.B.
Izvor: Alo
Foto: Goran Srdanov

Viber

Izvor: Svet Plus


>