Svet

Region

Hju Grant može da vidi dokaze da je prisluškivan

Britanskom glumcu Hju Grantu i njegovoj bivšoj devojci Džemimi Kan sud u Londonu je danas omogućio uvid u dokaze koji ukazuju na to da su i njihovi telefoni bili prisluškivani.

Hju Grant može da vidi dokaze da je prisluškivan



Sudija Višeg suda Džefri Vos presudio je da je "celishodno i ispravno" da Grant i Kanova vide informacije koje je policija zaplenila 2006. godine od Glena Malkera, privatnog detektiva kojeg je unajmio sada već ugašeni tabloid "Njuz ov d vorld", preneo je AFP.

"To je urađeno da bi se otkrilo da li su informacije korišćene u tekstovima koje je objavio 'Njuz ov d vorld' i drugi listovi", navedeno je u saopštenju njihovog advokata Etkinsa Tomsona.

Advokati para koji je bio u vezi tri godine, pre nego što su se rastali 2007, zatražili su tokom saslušanja u Londonu pravo da vide zapise o prisluškivanim razgovorima, čemu se policija nije protivila. Pre četiri godine Malker i bivši urednik ugašenog lista Kliv Gudman bili su osuđeni na zatvorsku kaznu zbog prisluškivanja telefona članova kraljevske porodice.
 
Tokom istrage koja je dovela do tih presuda, policija je zaplenila 11.000 stranica beležaka od Malkera. Ta dokumenta su bila osnov za optužbe da je znatno više ljudi bilo meta prislušivanja. U aprilu je Grant, poznat po ulozi u filmu "Četiri venčanja i sahrana" iz 1994. godine, u magazinu "Nju stejtsmen" napisao tekst u kome je opisao kako mu je nekadašnji rukovodilac "Njuz ov d vorlda" rekao da je njegov telefon prisluškivan.

Ranije ovog meseca i Kanova je napisala duži tekst za sajt lista "Indipendent" u kome je opisala "dug, bolan proces pokušaja da otkrije istinu" o tome kako je bila prisluškivana, navela je francuska agencija.

"Štampa, policija i parlament su u dosluhu o pitanju prisluškivanja telefona", napisala je tada Kanova.

Ni Grant (50), ni Kanova (37), ćerka milijardera ser Džejmsa Goldsmita i bivša žena nekadašnje kriket zvezde iz Pakistana Imrana Kana, nisu bili na jučerašnjem saslušanju u Londonu.

Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

hju grant

Povezane vesti:


>